Hovedinnhold

Rømmer til varmen etter Tour de Ski-slitet

• Slik skal langrennsstjernene komme til hektene igjen
• Weng og Flugstad Østberg trosser landslagsledelsen

<p>BLODSLITET OVER: Landslagssjef Vidar Løfshus (t.v.), landslagstrener Trond Nystad, Petter Northug og Finn Hågen Krogh under premieutdelingen i går.</p>

BLODSLITET OVER: Landslagssjef Vidar Løfshus (t.v.), landslagstrener Trond Nystad, Petter Northug og Finn Hågen Krogh under premieutdelingen i går.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
De norske langrennsløperne velger vidt forskjellige måter å komme til hektene på etter utladningen i Tour de Ski.

Denne saken handler om:

Mens Tour de Ski-vinner Martin Johnsrud Sundby reiser hjem til familien, velger Petter Northug fem dager i Syden, mens Therese Johaug tar noen rolige dager sammen med kjæresten Nils Jakob Hoff i langrennsparadiset Seiser Alm.

– Martin vil hjem til familien. Det er den beste mentale hygienen for ham å slappe av og være sammen med de aller nærmeste, sier landslagssjef Vidar Løfshus til VG.

<p>OVERRASKET SUPERMANNEN: Martin Johnsrud Sundby skjønte ingenting da han plutselig hørte stemmen til kona Marieke i målområdet i går.</p>

OVERRASKET SUPERMANNEN: Martin Johnsrud Sundby skjønte ingenting da han plutselig hørte stemmen til kona Marieke i målområdet i går.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Les også:  Så lenge lover Johaug å gå på ski

Finn Hågen Krogh setter seg på flyet til Alta og reiser hjem til mamma og pappa.

Ifølge landslagssjefen har utøverne ulike måter å komme til hektene på etter en voldsom påkjenning som Tour de Ski er.

– Må være forsiktig

– Jeg håper de hviler mest mulig selv om jeg vet det kan være en utfordring at de ikke «legger seg nok på ryggen».

Petter Northug dro til Spania i dag. Der blir han til lørdag.

Les også:  Østberg brast i gråt etter Tour de Ski

– Petter, som er den mest erfarne, sier han trenger fire-fem dager før han er i normal trening igjen. Felles for alle er at de må være særdeles forsiktig nå som kroppen er så nedbrutt etter kjøret i Tour de Ski. I tillegg til det rent fysiologiske har touren vært en mental utladning, beskriver Løfshus.

Trosser trenerne

Beskjeden fra trenerapparatet i skiforbundet er at utøverne skal ha en rolig uke og lade batteriene. I utgangspunktet skal de som har gått Tour de Ski stå over helgens verdenscupsprint i Planica. Men ikke alle lar seg stoppe. Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng skal ifølge Løfshus gå i Planica.

Sett denne?  Sundby føler seg ikke stor nok til å ha egen manager

– Vi hadde gjerne sett at de tok et annet valg, men Roar (Hjelmeset, trener) og jeg er bare rådgivere i så måte. Vi kan ikke nekte dem å delta hvis de selv er motiverte. Ingen av herrene som deltok i touren reiser til Planica og det er også mange som teller på knappene om de vil gå i Nove Mesto (23. og 24. januar). Vi må se an hvordan de responderer ut i uka.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport