Hovedinnhold

Northug skrev under landslagskontrakt

** Knytter seg til landslaget frem til 2016
** Sier det aldri var aktuelt å signere for et privatlag

TRENER: På landslagssamling tirsdag denne uken løp Petter Northug jr. opp alpinbakken på Hafjell i Øyer. Senere samme dag skrev han under en ny kontrakt med Norges Skiforbund. Foto: NTB Scanpix/ Terje Bendiksby
TRENER: På landslagssamling tirsdag denne uken løp Petter Northug jr. opp alpinbakken på Hafjell i Øyer. Senere samme dag skrev han under en ny kontrakt med Norges Skiforbund. Foto: NTB Scanpix/ Terje Bendiksby
(VG Nett) Langrennsstjernen Petter Northug legger død alle spekulasjoner om at han vil gå for et privatlag etter at han tirsdag denne uken skrev under en fireårskontrakt med Norges Skiforbund.

Denne saken handler om:

Tirsdag kveld signerte Petter Northug jr. en fireårig avtale med Norges Skiforbund - langrenn. Dette gjør ham til blant annet landslagsløper i perioden. Dette melder Norges skiforbund i en pressemleding.

- Jeg gjør dette for å slippe spekulasjoner. Det er ingen tvil om at jeg finner det beste støtteapparatet og treningsmiljøet på landslaget, sier Northug jr. om kontrakten som går til 2016.

Ifølge skiløperen har det aldri vært aktuelt å gjøre noe annet enn å knytte seg til det norske landslaget. Det har tidligere vært spekulasjoner rundt om Northug jr. vil knytte seg til eit privatlag.

Les også: Northug jr. drar til Las Vegas for å spille poker igjen

Det norske flagget på brystet

- I dag er også miljøet og sparringspartnerne på allroundlaget viktig for meg. Jeg ser frem til mange mesterskap med det norske flagget på brystet, sier Northug jr.

Ifølge pressemeldingen fra Norges Skiforbund er langrennssjef Åge Skinstad glad for å ha på plass Northugs signatur. Han mener landslaget er det beste stedet for Northug jr. å utvikle seg som langrennsløper.

- Dette mener også alle løperne på langrennslandslaget i dag. Grunnen til dette, er at du får trene med de beste, dele spisskompetanse og få det beste støtteapparatet, ikke minst innen skismøring, mener Skinstad.

Ifølge Dagbladet stilte Northug som krav at han fikk ha med seg smøreren Perry Olsson videre.

De beste utvikler hverandre

Nyvalgt skipresident Erik Røste er også glad for at Northug jr. nå har bestemt seg for å signere en landslagskontrakt.

- Norge har som et hovedmål å være verdens beste skinasjon. Vi har lange tradisjoner for og svært gode erfaringer med landslagene innenfor alle våre seks grener. Den baserer seg på at fellesskapet er avgjørende for gode individuelle prestasjoner og at de beste utvikler hverandre. Derfor er det svært gledelig at Petter Northug jr. har skrevet en langsiktig avtale med Norges Skiforbund hvor alle spekulasjoner rundt dette legges dødt, forteller Røste.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn