Hovedinnhold

Northug fikk bank av svenskene på Bislett

* Timo André Bakken ble historisk med verdensrekord på 100 meter på ski

BISLETT (VG Nett) I sitt comeback med ski på beina røk Petter Northug (26) ut i semifinalen både på 100 og 500 meter på Bislett.

Denne saken handler om:

På 500-meteren ble han slått av to svensker i Emil Jönsson og Robin Bryntesson.

VGTV: Northug til VGTV: - Handlet ikke om å være i form 

- Går det an å si at du fikk bank av svenskene?

- Ja, jeg gjorde jo det i dag. Jeg var ganske nær på oppløpet, men hadde ikke nok «power», sier Petter Northug til VG Nett.

Han mener at minst en nordmann burde gått videre i duellen med de to svenskene.

- Det ble litt en sorgens dag, sånn sett. Når det er to nordmenn mot to svensker, bør i hvert fall én gå videre, men det blir alltid krig mot svenskene.

Bakken slo Frodahl

VERDENSREKORD: Timo André Bakken. Foto: Scanpix
VERDENSREKORD: Timo André Bakken. Foto: Scanpix

Vinneren under showrennet i hovedstaden torsdag kveld ville sette ny verdensrekord på 100 meter på ski, men det ble ikke Petter Northug som sikret seg plass i Guinness rekordbok.

26-åringen fikk tiden 12,61 i semifinalen, men det var ikke nok da både Magnus Frodahl og Robin Bryntesson gikk raskere. I det andre semifinaleheatet røk Eirik Brandsdal ut mot Ola Vigen Hattestad og Timo André Bakken.

VGTV: Her feier TV 2-Davy inn i kjendis-fotograferingen 

På 100-meterfinalen kjempet Bakken og Frodahl om seieren, og det måtte målfoto til for å kåre førstnevnte som vinner på tiden 11,82 - ny verdensrekord. Frodahl fikk tiden 11,84.

- Det er en liten idrett, og ganske langt unna Bolt (9,58), men det er kult å ha en offisiell verdensrekord. Jeg får øve litt mer og forsøke å gå fortere og fortere. Jeg tror dette blir en tradisjon på Bislett, så får vi håpe flere tar det til seg etter hvert, sier Bakken til VG Nett.

Tror rekorden ryker

Tiden 11,82 er han greit fornøyd med, men Mjøndalen-løperen er sikker på at rekorden ryker allerede ved neste skisprint.

- Den blir stående til neste gang de arrangerer og det blir bedre spor. Da ryker den definitivt.

Svenske Stina Nilsson imponerte i kvinnenes finale uten norske innslag, og satte verdensrekord på 100 meter på ski med tiden 13,19.

Northug og de andre løperne ladet opp med å gå en 500-meter, og her ble skikongen slått av to svensker i sitt semifinaleheat.

VERDENSREKORD: Stina Nilsson. Foto: Scanpix
VERDENSREKORD: Stina Nilsson. Foto: Scanpix

- Dette er et kjempekonsept. Det skal være show, og jeg tror publikum hadde det artig. Det var mange sterke navn på startstreken også, sier Northug.

- Inn i verdenscup

På spørsmål om han tror dette konseptet er kommet for å bli, svarer skiesset «ja».

- Det er veldig populært, og 500 og 100 meter kan også legges inn i verdenscupsirkuset.

Også Marit Bjørgen røk ut på den samme distansen der sveitsiske Laurien van der Graaf vant.

- På 100 meter blir det litt mange tilfeldigheter, og på 500 lønner det seg å ha innersvingen. Men det var moro, og det skaper litt blest rundt sporten, det er viktigst, sier Marit Bjørgen.

Flere sprintrenn på arenaer

I Tyskland har man flere ganger arrangert sprintrenn med målgang inne på stadion. Bjørgen mener man godt kunne gjort det i flere sprintrenn.

- Hadde man fylt opp kunne man fått et vanvittig trøkk. Utfordringen er å få gode nok løyper, men i Tyskland er jo det veldig populært. Hadde man fylt hele Bislett stadion, kunne det vært skikkelig trøkk, sier Bjørgen til VG Nett.

Ola Vigen Hattestad var eneste norske innslag blant de fire i finalen på 500 meter for menn. Han endte på annenplass, slått med et par små centimeter av svenske Emil Jönsson.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn