Hovedinnhold

Må legge Northug-klær til lagring frem til neste vinter

Det er fortsatt mye usolgte Northug-klær - og snart kan det være for sent

<p>SPONSORKLÆR: Petter Northug viste seg for siste gang i egne sponsorklær under den nasjonale åpningen på Beitostølen i november i fjor. Tirsdag denne uken var landslagsavtalen over - for denne gang.<br/></p>

SPONSORKLÆR: Petter Northug viste seg for siste gang i egne sponsorklær under den nasjonale åpningen på Beitostølen i november i fjor. Tirsdag denne uken var landslagsavtalen over - for denne gang.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Petter Northugs (29) hovedsponsor har ingen planer for skistjernen etter 1. mai. De vet ikke om superstjernen fortsatt skal være med på Coop-laget.

Denne saken handler om:

Dette er Northug-saken

* 15. mai i 2013 offentliggjorde Petter Northug at han brøt med landslaget og satset privat, utenfor skiforbundet, finansiert av handelskjeden Coop. Handelskjeden er konkurrent av Skiforbundets sponsor Spar.


* I 2014-sesongen hadde Northug en representasjonsavtale med skiforbundet. Den ga rom for flere friperioder underveis i vintersesongen, der han kunne profilere Coop-avtalen da han ikke var på reise sammen med landslaget.


* Etter OL-sesongen ble Northug tatt ut på landslaget i våres, men takket nei til plassen. Da fikk han et halvt år dispensasjon fra regelverket før han måtte bli en del av landslaget fra 1. november-7. april. I det tidsrommet kan han ikke profilere sin private avtale med Coop. Coop er kjerne av problemet da Northugs sponsor er konkurrent til Skiforbundets sponsor Spar.


* Fra 1. mai har kravet fra Skiforbundet vært at Northug takker ja til landslaget og bryter avtalen med Coop dersom han igjen vil representere Norge i verdenscup og mesterskap.


* Nå er sakens utfall ikke avklart per i dag.

Petter Northug er tilbake i reklame på TV og i aviser for sin hovedsponsor, etter at landslagsavtalen gikk ut. Neste lørdag går han Skarverennet. Det er usikkert om VM-kongen fra Falun vil satse langløp eller verdenscup kommende sesong. Northug tok fire VM-gull i Sverige.

- Vi er glade for å ha ham tilbake i Coop-klær. Vi bruker ham litt i reklamer nå. Vi gratulerer ham og viser frem samarbeidet, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus til VG.

Hun mener de har Norges sterkeste merkevarenavn på laget.

- En intern undersøkelse viser at over 80 prosent av Norges befolkning vet at Coop er hovedsamarbeidspartneren til Northug. Det er ingen andre som kan sammenlignes med ham oppmerksomhetsmessig, sier Paus fornøyd. 

Les også: Petter Northug kan tjene 17 mill. på suksessåret.

Fortsatt mye Northug-klær igjen

Foran sesongen i fjor hadde sponsoren en stor kolleksjon med Northug-klær klar, men på grunn av landslagsavtalen fikk de bare tre uker på seg til å selge klærne. Northug fikk ikke promotere sin hovedsponsor fra slutten av november frem til 7. april. Det er mye Northug-klær igjen.

- Det var mest vinterkolleksjon. Det er ikke helt tid for det nå. Vi venter til høsten hvis vi kan. Vi setter det på lager til vi kan selge det igjen. Det er jo ikke noen moteplagg, så det går bra. Om vi kan selge det da, sier Paus.

For Skiforbundet krever at Northug er en del av landslaget hele året dersom han vil gå verdenscup kommende sesong. Dersom han signerer med skiforbundet, så er avtalen med Coop over 1. mai. Northug har nylig sagt til VG at det er uaktuelt å bryte avtalen med sin hovedsamarbeidspartner.

Har ingen store planer for Northug nå

Men på grunn av usikkerheten om Northugs fremtid, så har de få planer med Northug akkurat nå.

<p>DIREKTØR: Kristin Paus (t.h.) er kommunikasjonsdirektør i Coop. Her ble hun fotografert under ett møte mellom landbruks- og matvareminister Sylvi Listhaug (t.v.) og matvarekjedene i august i fjor.<br/></p>

DIREKTØR: Kristin Paus (t.h.) er kommunikasjonsdirektør i Coop. Her ble hun fotografert under ett møte mellom landbruks- og matvareminister Sylvi Listhaug (t.v.) og matvarekjedene i august i fjor.

Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

- Vi avventer de store stuntene til vi vet hva som skjer med avtalen mellom Northug og skiforbundet, sier Paus.

Northug-leiren hadde en samtale med Norges Skiforbund for noen dager siden.

– Poenger et at Petter har sagt at han ønsker å bruke litt tid på å bestemme seg for hvordan han vil satse. Det står og faller på Petter. Det er Petter som må styre hva han ønsker, sa avtroppende langrennssjef Åge Skinstad da.

Manager Are Sørum Langås forteller til VG at det ikke er bestemt når neste møte finner sted.

Akkurat nå er langrennsledelsen på tur til Danmark hvor de skal oppsummere sesongen og legge planer for den neste.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn