Hovedinnhold

Ber Northug droppe poker

NIF-topp går ut mot langrennsstjernens spill i Monte Carlo

SPILLER POKER: Petter Northug skriver seg her inn i pokerturneringen i Monte Carlo mandag kveld. Foto: VI MENN
SPILLER POKER: Petter Northug skriver seg her inn i pokerturneringen i Monte Carlo mandag kveld. Foto: VI MENN
(VG) Petter Northug (24) ved pokerbordet i Monte Carlo får generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund til å reagere.

Denne saken handler om:

Nå mener Andersen langrennsesset bør droppe pokerspillet - og tenke på sitt eget omdømme.

VGD:Diskuter Petter Northug her!

- Jeg håper Petter Northug for fremtiden velger andre arenaer å profilere seg på, enn innenfor spill som er forbudt i Norge, sier Inge Andersen til VG.

Generalsekretæren er norsk idretts øverste administrative leder. Han er svært kritisk til at superstjernen har satt seg ved pokerbordet i Monte Carlo - og har valgt å delta i VM i Las Vegas senere i år - uten å tenke godt nok gjennom konsekvensene.

- Petter Northug burde tenke seg grundig om med den posisjonen han har. Han er kanskje vår mest profilerte toppidrettsutøver, og et forbilde både for barn og voksne, sier Andersen.

Les også:Northug vant bil - stoppet og skrev autografer

Han poengterer at det må tydeligere bevisstgjøres overfor Northug at det er Norsk Tipping som er idrettens viktigste finansieringskilde for toppidrett, breddeidrett, barneidrett og anleggsutbygging.

KRITISK: Inge Andersen. Foto: Scanpix
KRITISK: Inge Andersen. Foto: Scanpix

- Jeg undres over rådgiverne til Northug. De som står ham nærmest. De som skal gi ham de tydeligste rådene, og sørge for at han ikke får troverdighetsproblemer ved aktivt å markedsføre pokerspill, sier Andersen.

Han trekker frem jobben langrennskongen har gjort for Redd Barna som et positivt innslag i karrieren. Og vil se mer av denne typen samfunnsengasjement.

Les også:Northug: - Nå er det ekstremt

- Jeg synes Northug bør reflektere over sitt omdømme. Om han vil huskes som en stor idrettsutøver eller en pokerspiller, sier Inge Andersen.

Psykiater, overlege og rusforsker Hans Olav Fekjær understreker at han ikke vil felle noen dom over Northug.

- Andre får si fy. Jeg vil ikke moralisere. Men de som står bak pokerturneringer er sleipe og kyniske, og er flinke til å bruke media som «nyttige idioter» for å skape seg omtale. Derfor inviterer de idrettskjendiser, som lar seg bruke, og synes dette er spennende, sier Hans Olav Fekjær.

ORDKNAPP: Far og manager John Northug. Foto: Bjørn S. Delebekk
ORDKNAPP: Far og manager John Northug. Foto: Bjørn S. Delebekk

Les også:Northug-bil truffet av løpsk bildekk

I 2002 skrev Fekjær boken «Spillegalskap - vår nye landeplage». Han tviler på om Northug tar skade av pokerspillet.

- Dere kan spørre hvor mye Northug får for å delta i poker. Jeg så at han stoppet opp i Skarverennet etter at han hadde vunnet en bil. Det er tydelig at han har sans for business når det er «off season», sier Hans Olav Fekjær.

Da VG spurte Northug om en kommentar til kritikken i Monte Carlo mandag, var han like stum som etter fiaskoene fra starten på OL i Vancouver.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Far og manager John Northug var også ordknapp rundt kritikken fra Andersen. Han skrev følgende i en sms til VG i går kveld.

- Vi er inne i endringsprosess med hensyn til strategi på dette området. Skal ta dette opp med Inge, men ikke gjennom media. Tror det er riktig av hensyn til alle parter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn