Hovedinnhold

Begge Bjørndalen-geværene forsvunnet

Skiskytteren krysser fingrene for at flyselskapet ordner opp

FULL KONSENTRASJON: Ole Einar Bjørndalen savner sine kjære geværer. Her på standplass i Ruhpolding tidligere i år. Foto: Magnar Kirknes/VG
FULL KONSENTRASJON: Ole Einar Bjørndalen savner sine kjære geværer. Her på standplass i Ruhpolding tidligere i år. Foto: Magnar Kirknes/VG
Begge skiskyttergeværene til Ole Einar Bjørndalen (36) ble borte på flyturen over til Vancouver.

Denne saken handler om:


Etter en svært strevsom reise hvor OL-favoritten mistet flyet til Amerika og måtte vente i timevis på et nytt fly, kom Bjørndalen frem Vancouver tirsdag kveld.

Det gjorde imidlertid ikke skiskyttergeværene hans.

- Alle bager og våpen er borte, sier Ole Einar Bjørndalen til VG.

Bjørndalen har selvfølgelig kartlagt hvor det har blitt av våpenet da det ikke kom.

Fant bagasjen

- De fant bagasjen i Amsterdam, så det står i der i hvert fall.

Skiene hans er i «sikkerhet». Det helt avgjørende og spesialtilpassede konkurransegeværet er imidlertid prisgitt rutinene ved Schiphol flyplass - sammen med reservegeværet.

- Vi har to våpen med og begge er i den bagasjen, så det er litt kjipt.

VG Nett-leser:"Ole Einar Bjørndalen er rene trollmannen i skiskyting! En mann som er verdt å beundre."Leserne følger skiskytter-kongen her!

Våpenet er av uvurderlig verdi for Bjørndalen.

- Jeg gleder meg til vi får beskjed i kveld om at våpnene er her, men man vet jo aldri, det er jo via Amsterdam og da kan jo ting skje. Man får krysse fingrene, sier 36-åringen.

Fikk låne sko

Mindre viktig er det at han nå er prisgitt at den norske leiren hadde noen «OL-uniformer» til overs, ettersom han ikke har andre klær enn det han kom i.

- I dag gikk jeg rundt som en turist med OL-bekledningen og vide bokser som så ut som de var fra 1970-tallet og pilotbriller, sier Bjørndalen som fikk sko av lagkamerat Tarjei Bø.

- Han hadde to, tre størrelser større enn meg, så det var interessant å prøve det også.

«Alt» gikk galt da det første flyet skiskytteren skulle ta ble forsinket.

Vil du ha flere sportsnyheter?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Reiseruten var opprinnelig München-Frankfurt-Vancouver, men flyet til Frankfurt ble så mye forsinket at de ikke rakk flyet videre.

Bjørndalen fløy fra München til Amsterdam isteden, men endte opp med å måtte vente fem timer på flyet før han endelig kom seg av gårde mot Vancouver.

Selv om Bjørndalen kom skeivt ut på turen til OL-byen fikk han trent i går.

- Det er kjempefint å gå på ski her. Det er mildt, rundt null grader her vi bor, men litt kaldere oppe der vi går på ski, sier Ole Einar Bjørndalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn