Hovedinnhold

Northug avsluttet verdencupen med frekkis

GOD TID: Petter Northug hadde god tid på slutten av søndagens jaktstart og tok seg tid å hilse på de svenske tilskuerne. Foto: AP
GOD TID: Petter Northug hadde god tid på slutten av søndagens jaktstart og tok seg tid å hilse på de svenske tilskuerne. Foto: AP
(VG Nett) Petter Northug hadde små problemer med å vinne verdencupfinalen og verdenscupen sammenlagt.

Denne saken handler om:

Northug hadde så god tid at han tok seg tid til å hilse på publikum på stadion rett før mål. Mens Maurice Manificat kom jagende bak, håndhilste han på flere tilskuere og viftet med et norsk flagg.

Les også:Northug suveren i ny spurt

Ved målstreken ventet Northug til og med på Manificat - helt til franskmannen var så nærme at han gikk med den ene skien inn i mål rett foran nesa på konkurrenten.

- Det er første gangen jeg har hatt så god tid på oppløpet, så jeg måtte nyte det litt, sier Northug, ifølge svenske Aftonbladet.

Les også:Bjørgen vant på 30-årsdagen

Marcus Hellner og Manificat jaget Northug gjennom hele løpet, men de to klarte aldri å true nordmannen i jaktstartens 15 kilometer i svenske Falun.

VG Nett-leser:
- Å hilse på publikum er greit, men å vente sånn på Manificat synes jeg er direkte ufint.
Diskutér her!

Northug tok kommandoen helt fra starten og gikk alene gjennom hele løpet.

Manificat endte 3,4 sekunder bak, mens Marcus Hellner fra Sverige ble nummer tre, 11,0 sekunder bak Northug.

Les også:- Noen ganger skulle jeg ønske jeg var svensk

Northug sikret sammenlagtseieren i verdenscupen allerede i Holmenkollen forrige helg, men han ga publikum valuta for billettpengene også i de fire finalerennene i Sverige.

Northug slapp seg heller aldri ned etter medaljefangsten i OL. Motivasjonen var på topp helt til siste slutt.

- Det føles fantastisk godt. Det henger høyt å vinne verdenscupen, forteller Northug til NTB.

Eldar Rønning ble nest beste nordmann med 13.-plass. Øystein Pettersen ble nummer 18, Ole-Marius Bach 21, Kristian Tettli Rennemo 22, Anders Gløersen 28 og Eirik Brandsdal nummer 34.
Ola Vigen Hattestad og Martin Johnsrud Sundby startet ikke søndag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport