Hovedinnhold

Ustjugov til VG: – Selvfølgelig er Klæbo VM-favoritt nå

<p>PALLEN: Johannes Høsflot Klæbo vant det siste verdenscupløpet i sprint før VM til uken. Finn Hågen Krogh t.v ble nummer to og Sergej Ustjugov t.h. nummer tre.</p>

PALLEN: Johannes Høsflot Klæbo vant det siste verdenscupløpet i sprint før VM til uken. Finn Hågen Krogh t.v ble nummer to og Sergej Ustjugov t.h. nummer tre.

Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
OTEPÄÄ/OSLO (VG) Johannes Høsflot Klæbo (20) viste Lahti-form i Otepää. Nå utroper Sergej Ustjugov (24) trønderen til VM-favoritt.

– Hvem som er favoritt? Det er åpenbart, sier Ustjugov når VG spør russeren på vei ut av stadion.

– Johannes?

– Ja, ja, sier Tour de Ski-vinneren bestemt.

Johannes Høsflot Klæbo

 Født: 22. oktober 1996.

Fødested: Trondhem.

Klubb: Byåsen.

Meritter:

* Verdenscupen: Én seier (Otepää 2017).

* Junior-VM: Gull i sprint (2016), bronse i sprint (2015).

Johannes Høsflot Klæbo har vært i finaler uten å lykkes denne vinteren. Denne gang var han suveren. Finn Hågen Krogh og Ustjugov måtte kjempe om 2. plassen.

– Endelig fikk jeg min første seier. Jeg prøvde å ta litt mer kommandoen i finalen i dag. Da kjente jeg at jeg kjapt fikk noen meter, sier Klæbo i møte med norske journalister i Estland.

Les også: Northug-stikk til tidligere landslagstrener

– Hvordan er det å oppleve at alle peker på deg som VM-favoritt?

– Det er mange faktorer som skal klaffe for at jeg skal lykkes. Jeg er trygg på at formen er der den skal være. Det handler om topp ski og ha en topp dag. Det er mye som skal klaffe for at jeg kommer til finalen.

Året store komet vant altså generalprøven fem dager før VM-debuten - og kunne innkassere sin første verdenscuptriumf. Seieren var overlegen og suveren, han parkerte de mer rutinerte stjernene tidlig i finalen med et massivt rykk og holdt avstanden helt i mål. Finn Hågen Krogh kom på 2. plass, russiske Sergej Ustjugov ble nummer tre. Sindre Bjørnestad Skar fikk 5. plass, mens lagkamerat Håvard Solås Taugbøl kom på plassen bak.

Les også: Krogh tar én dag lengre pause før VM

Stavene ødela for Sundby og Northug

Klæbo nevner mange andre favoritter for torsdagens sprint i VM:

– Jeg synes Finn viser takter om at han er tilbake der han hører hjemme. Ustjugov og alle de andre som er i finalen her, kan også vinne sprinten i Lahti. Northug var dessverre uheldig her, men man skal aldri avskrive Petter.

Det var over for Petter Northug allerede i kvartfinalen. VM-håpet fikk trøbbel med sin høyre stav og knakk den på et av sine første stavtak, noe som gjorde at han havnet bakpå i feltet, 4. plass holdt ikke til avansement. De som er spent på trønderens VM-form ble ikke særlig klokere denne lørdagen.

Les også: Johaug får beholde pengestøtten for Skiforbundet

– Det er sånn som skjer, jeg følte meg pigg og skulle gjerne vært med videre. Jeg vet ikke hva som skjedde med staven, jeg knakk den på første stavtaket, tror jeg, den ble for kort. Sånn kan skje, håper vi slipper slikt under VM. Jeg fikk de svarene jeg ville ha i prologen, jeg er der jeg ønsker å være opp mot teten, sa Northug til pressen.

<p>STAVKRØLL: Både Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby fikk problemer med utstyret i Estland.</p>

STAVKRØLL: Både Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby fikk problemer med utstyret i Estland.

Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Det ble også stavkrøll for Martin Johnsrud Sundby som aldri kom seg videre fra kvalifiseringen. Han var maks uheldig da staven knakk rett etter at startskuddet gikk, Sundby kastet fra seg staven i frustrasjon og fullførte aldri prologen.

Det norske VM-laget på sprint består av Northug, Krogh, Klæbo, Skar og Emil Iversen, mens Taugbøl er VM-reserve.

Les også: Allergi stoppet Krogh - brøt Tour de Ski

Verdenscup, sprint fri, menn:

1) Johannes Høsflot Klæbo, Norge, 2) Finn Hågen Krogh, Norge, 3) Sergej Ustjugov, Russland, 4) Federico Pellegrino, Italia, 5) Sindre Bjørnestad Skar, Norge, 6) Håvard Solås Taugbøl, Norge, 7) Calle Halfvarsson, Sverige, 8) Simeon Hamilton, USA, 9) Ristomatti Hakola, Finland, 10) Eirik Brandsdal, Norge.

Øvrige norske: 16) Petter Northug. Martin Johnsrud Sundby brøt i prologen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn