Hovedinnhold

Lasse og Tommy flyr igjen

Gode hoppnyheter foran VM i skiflyging til uka: Både Tommy Ingebrigtsen og Lasse Ottesen er på vei mot storformen.
Ingebrigtsen ble nummer seks lørdag, og avanserte to plasser til fjerdeplass i søndagens renn. Trønderen er stadig den i verden som har hoppet lengst på ski, og søndagens to hopp på 119,5 og 118 meter lover bra foran VM i Vikersund.

Verdensmesteren fra 1995 lå på tredjeplass etter første omgang, men måtte til slutt se seg slått av Andreas Widhölzl, Martin Schmitt og Janne Ahonen.

Dro med seg Ottesen

Lasse Ottesen har en tredje og en fjerdeplass fra tidligere denne sesongen, men har slitt i Willingen. Søndag stemte imidlertid det meste, også for Ottesen.

- Jeg har vært i veldig bra form og hoppet mye bra i det siste, men rotet litt fredag og lørdag. Det var deilig at jeg greide å hente meg inn og finne tilbake til formen. Jeg var veldig spent foran rennet i dag, og hadde gjort noen småforandringer. Allerede i førstehoppet fikk jeg et positivt svar - selv om jeg ikke greide å være helt avslappet. Andre omgang er jeg imidlertid godt fornøyd med, da fikk jeg gjort det jeg skulle, sa en glad Ottesen til NTB.

- Det var veldig godt å få dette resultatet. Jeg vet jeg er i form, selv om jeg var litt usikker før rennet. Ottesen kan ellers fortelle om god stemning i den norske hopptroppen etter oppsvinget i helga.

- Veldig positivt for Tommy at han fikk til to gode konkurranser. Det hjelper også for laget at vi er to der oppe, kanskje stiger interessen blant folk også litt frem mot VM.

Bakkerekord

Østerrikeren Andreas Widhölzl vant både lørdagens og søndagens verdenscuprenn i Willingen, og klemte like godt til med bakkerekord i den store Mühlenkopf-bakken på 135 meter i første omgang av søndagens konkurranse.

På tross av et nesten mislykket svev i andre omgang målt til 116,5 meter, vant han med over fem poengs margin til verdenscupleder Martin Schmitt. Tyskeren hoppet seg stort opp i andre omgang med et kraftfullt svev på 128 meter. Janne Ahonen var sin vane tro på pallen etter god innsats i finaleomgangen.

- Widhölzl avgjorde dette i første omgang. Da jeg satte utfor i finaleomgangen tenkte jeg overhode ikke på seier, men det var uansett godt å få til et hopp på 128 meter, sa verdenscupleder Martin Schmitt.

Andi favoritt

- Andi (Widhölzl) blir nok favoritt også i skiflygings-VM i Vikersund. Jeg lover imidlertid at jeg skal kjempe i fremste rekke, sa Schmitt videre.

Med dokumentert form gleder Widhölzl seg til Vikersund-VM.

- I dag var ikke forholdene så gode for oss som avsluttet andre omgang. Derfor var det godt å ha et solid forsprang på konkurrentene, sa en glad Widhölzl som hopper svært ekstremt, med hodet og overkroppen langt ned mot skiene tidlig i svevfasen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn