Hovedinnhold

Utestengte ski-stjerner tapte i CAS – men tror fortsatt på OL

<p>SOTSJI-SUKSESS: Maksim Vylegzjanin og Aleksander Legkov jubler over trippel russisk på 50 km i Sotsji-OL i 2014. Begge er nå utestengt og tapte denne uken i CAS - men håper likevel å gå i OL neste år.</p>

SOTSJI-SUKSESS: Maksim Vylegzjanin og Aleksander Legkov jubler over trippel russisk på 50 km i Sotsji-OL i 2014. Begge er nå utestengt og tapte denne uken i CAS - men håper likevel å gå i OL neste år.

Foto: Pierre-philippe Marcou, AFP
De utestengte russiske langrennsløperne tapte denne uken i voldgiftsretten CAS, men tror likevel at de kan rekke å være med i OL til vinteren.

Denne saken handler om:

Med Aleksander Legkov og Maksim Vylegzjanin i spissen har seks russiske skistjerner vært utestengt siden før Tour de Ski.

Nå håper de, i likhet med Therese Johaug, at de likevel skal kunne rekke OL i Sør-Korea.

Les også: Mer enn 1000 russiske utøvere i systematisk doping

Russerne er utestengt som følge av McLaren-rapporten. Ifølge løperne og deres advokater eksisterer det ingen positive dopingprøver mot dem.

Likevel tapte de denne uken i CAS - den samme voldgiftsretten som neste uke skal ha høring i Johaug-saken. CAS mente at FIS har lov til å utestenge russerne midlertidig. Denne midlertidige utestengingen går til 31. oktober, ifølge skipresident Jelena Välbe. De gikk glipp av sist vinteres VM i Lahti.

– De har fortsatt sjansen til å delta i OL om de igjen kan konkurrere fra 31. oktober. Verdenscupsesongen, som blir avgjørende for hvem som blir uttatt til Pyeongchang, starter jo ikke før 24. november, sier Välbe til nyhetsbyrået Tass.

Les også: Statlig kontrollert dopingregime under Sotsji-OL

Aleksander Legkovs advokat, tyske Christof Wieschemann, mener det er åpenbart at hans klient skal få konkurrere igjen etter 31. oktober, så sant ikke det blir funnet nye fakta i saken.

– Jeg skulle selvfølgelig gjerne ha hatt en avklaring nå, slik at jeg kunne trene forberede meg til den nye sesongen i ro og fred, sier Maksim Vylegzjanin til Sport Ekspress.

– Noen ganger når jeg trener hardt, kommer det lite hyggelige tanker. Men jeg håper at det ikke skal påvirke treningen, fortsetter Vylegzjanin.

Anbefales: Varsleren Stepanov til VG: – Hjemme i Russland ler folk

De seks løperne ble utestengt som følge av avsløringene i McLaren-rapporten om systematisk doping i russisk idrett, og juksing med dopingprøver under Sotsji-OL i 2014.

Nå avventer de den andre komiteen som gransker russisk doping - og som ser på de eventuelle individuelle straffeforføyningene. Den ledes av Denis Oswald, og det er ikke kjent når de kommer med sin rapport.

Foruten Legkov og Vylegzjanin, er disse fire utestengt: Jevgenij Belov, Julija Ivanova, Jevgenia Sjapovalova, og Aleksej Petukhov.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn