Hovedinnhold

Sundby om astma-problemene: – Tar jo helt knekken på oss

TOBLACH (VG) Martin Johnsrud Sundby (31) forteller at astmaen har plaget ham i Tour de Ski – og han kaller luften i Oberstdorf for «drittluft».

Denne saken handler om:

Nå er han usikker på formen før morgendagens 10 kilometer i Toblach.

 – Konklusjonen min er at det ikke er så mye mer å tenke på. Jeg må tenke fremover på det løpet som kommer i morgen. Det hjelper meg fint lite å gå så mye i sømmene på det som skjedde. Det var en møkkadag, ferdig med det, sier Martin Johnsrud Sundby til VG utenfor den norske smøretraileren i Toblach.

– Er det grunn for bekymring for oss som er glade i norsk langrenn og for din egen del?

– For norsk langrenn ser det unektelig ekstremt bra ut uansett. Vi har fire av topp seks, sier Sundby med et smil.

– For «oss som heier på Røa»?

– For de som heier på Røa, så tror jeg vi skal avvente en dag, så får vi se om vi skal slå oss til ro eller bekymre oss, svarer 31-åringen.

Les også: Dyrhaug ut mot juryen som tok  ham – og ikke Johaug

«Drittluft»

Han vedgår likevel at astmaen plaget ham da han staket seg inn til 23. plass på gårsdagens 15 kilometer i Oberstdorf.

– Det er trøbbel for oss som har litt reaktive lunger. En konkurranseform som denne tar jo helt knekken på oss. Men vi prøver det vi kan, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videoinnslaget)

Den skjeggete nordmannen står omkranset av norske journalister i perfekt vintervær – fem-seks kuldegrader, blå himmel og snødekt landskap – i Italia.

– Jeg må bruke preventive astmamedisiner, selvfølgelig. Det må jo vi som har astma og driver med en idrett som dette, sier han.

Les også: Svensk skikommentator: Kanskje like greit å dra hjem

På spørsmål fra NRKs journalist om hva som er verst av mildværet i Obersterdorf og det kalde været her i Toblach, svarer Sundby:

– Jeg får virkelig håpe at det var det lavtrykket og drittluften i Oberstdorf, og at dette blir en opptur.

– Det ble en annen oppladning i jula enn planlagt, og det blir spennende å se hvor lenge den boosten varer. I går var det ikke noen boost i hvert fall. Jeg har nok tatt ut mer i touren på de første dagene enn det som er fornuftig, så får jeg se hva jeg er laget av, sier han.

– Er du helt frisk?

– Nei, nei. Fra dag tre var jeg dritsjuk, men det er bare å prøve å komme seg til mål, fleiper Sundby – før han legger ut på dagens treningstur i Toblach.

Sett denne? Svensk sjef vil ha Europa-liga i langrenn

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn