Hovedinnhold

Spydde blod under Tour de Ski - nå er han syk igjen

<p>SLITER IGJEN: Emil Jönsson er igjen satt ut av sykdom.</p>

SLITER IGJEN: Emil Jönsson er igjen satt ut av sykdom.

Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
Emil Jönsson har kommet seg igjen etter å ha spydd blod under Tour de Ski. Men nå er han rammet av et mystisk virus.

Denne saken handler om:

– Kroppen er kraftløs. Vi vet ikke hva det er og har tatt flere prøver i dag - og venter svar i løpet av uken, sier Emil Jönsson til Aftonbladet.

Han er derfor ikke på laget som skal gå klassisk sprint i Drammen onsdag.

– Jeg har fått en form for virus som har senket meg, og gjør at jeg ikke kan ta i som jeg vil, sier den uheldige svensken.

Les også: Svensk skiløper spydde blod midt i løypa.

Det var på den tredje runden av 15-kilometeren i Oberstdorf den 6. januar at Emil Jönsson forlenget rekken av svenske nedturer under Tour de Ski. Etter målgang forklarte han hva som hadde skjedd:

– Jeg spydde blod. Det gjør fortsatt veldig vondt når jeg snakker. Lagledelsen ropte til meg at jeg skulle bryte, men jeg fortsatte.

Problemene hadde begynt allerede på tre-mila i Lenzerheide, og forsatte altså i Oberstdorf.

Han fikk da trøbbel med luftveiene. Det har leget seg, men nå har det altså oppstått nye problemer.

Les også: Jönsson leker «piltavle».

Aftonbladet skriver at det finner paralleller med de symptomer som andre i laget har blitt rammet av. Både Marcus Hellner og Calle Halfvarsson har fått vinteren ødelagt så langt. Hellner var imidlertid tilbake og tok medalje i SM sist uke.

– Jeg har samme symptomer som flere andre i laget har hatt tidligere. Men jeg er positiver og føler at legeapparatet støtter på en bra måte og håper å være tilbake så snart som mulig, sier Emil Jönsson.

På kvinnesiden er Hanna Falk ute på grunn av trøbbel med luftveiene, mens Stina Nilsson stiller som en av favorittene - etter å ha stått over SM.

Charlotte Kalla derimot gikk fire distanser i SM, men skal også gå i Drammen.

Marcus Hellner gjør trolig comeback i Holmenkollen til helgen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn