Hovedinnhold

Skistjernene stiller gratis opp for redningsvesten

- Jeg synes bildet ble innmari kult, sier Skofterud

STILLER OPP: Vibeke Skofterud poserer kun iført bikini og redningsvest. Foto: Margrethe Myhrer
STILLER OPP: Vibeke Skofterud poserer kun iført bikini og redningsvest. Foto: Margrethe Myhrer
Kommunikasjonseksperter mener det er et scoop å få Petter Northug (26) og Vibeke Skofterud (32) til å stille opp gratis i en reklamekalender for redningsvester.

Denne saken handler om:

Det er drøyt fem måneder til sesongstarten for Vibeke Skofterud og langrennsløperne. Men nå koser hun seg med sol og sommer, trening og samlinger.

- Jeg synes bildet ble innmari kult, sier Skofterud.

Hun er oppvokst i en familie, som brukte hver ledige helg hele sommeren, ute i båten i Hvaler. Hun har alltid brukt redningsvest.

Hadde kjip vest

- Da jeg var yngre hadde jeg en sånn kjip redningsvest med gul krage, mens broren min hadde en skikkelig kul en. Jeg bør være lett å få unger til å bruke redningsvest nå, for det er så mange kule å velge i, sier Skofterud.

GRATIS: Petter Northug tar seg ikke betalt for å stille opp. Foto: Margrethe Myhrer
GRATIS: Petter Northug tar seg ikke betalt for å stille opp. Foto: Margrethe Myhrer

Sportsbransjen AS og Redningsselskapet har gått sammen om en holdningskampanje. Mange mennesker mister livet på vannet. De vil at folk skal bruke redningsvest. I tillegg til Northug og Skofterud har de fått med seg Bjørn Dæhlie, Lasse Kjus og Hans Petter Buraas og Lene Mykjåland for å gi ut en sportskalender.

- Ingen får en krone betalt. Alle har stilt opp gratis, sier administrerende direktør i Sportsbransjen, Trond Evald Hansen til VG.

Kommunikasjonseksperter mener det er et scoop å få dem til å stille opp gratis.

- Jeg tror absolutt at det kommer til å bli solgt flere redningsvester når Northug stiller opp. han er den aller største vi har i norsk idrett. Han er et forbilde for unge. At dette er verdifullt er det ingen tvil om, sier kommunikasjonsrådgiver i GimCom, Lasse Gimnes til VG.

Flere hundre tusen

Magne Lerø er redaktør i ukeavisen Ledelse. Han mener det er vanskelig å anslå hva det er verdt at Northug og Skofterud stiller opp for Redningsselskapet i kroner, men er ikke i tvil om at det handler om flere hundre tusen.

- Det er kjempegodt gjort å få Skofterud og Northug til å stille opp gratis. De kommer til å få flere til å kjøpe redningsvester, sier Lerø.

- Hvor vanlig er det at kjendiser stiller opp gratis?

- Det skjer av og til når det er for et godt formål, sier Lerø.

Skofterud mener alle bør lære å svømme, og at det er langt viktigere å kunne svømme enn å gå på ski. Hun er også glad for at hun og broren Tormod alltid har brukt redningsvest, for en gang falt broren ut av båten og rett i vannet.

- Det skjedde ved slusing. Det er litt skummelt, og det er ikke hyggelig. Men han hadde redningsvest på. Han var vel rundt 13 år da, sier Skofterud.

- Hvorfor stiller du opp på dette gratis?

- Dette er noe jeg har tette relasjoner til. Da er det gøy å stille opp. Man får mange tilbud av alle slag, noen er veldig useriøse. Det er viktig for meg å stå inne for det jeg stiller opp for, vi er forbilder.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn