Hovedinnhold

Nystad: - Dette er et ærefullt oppdrag

Smøresjefens tvillingbror presentert som Northug og landslagets nye sjef

ULLEVAAL (VG Nett) Trond Nystad (40) ble som ventet torsdag presentert som ny landslagstrener for allroundlaget i langrenn for menn.

Denne saken handler om:

Som VGs papirutgave erfarte torsdag ble Fauske-karen Trond Nystad presentert som Morten Aa Djupviks etterfølger som landslagstrener for Petter Northug og lagkameratene.

- Gutta er i de beste hender og jeg tror laget kan prestere enda bedre i tiden fremover, sier sportssjef for langrenn, Vidar Løfshus, under pressekonferansen.

VGTV:  Se intervjuet med den nye treneren

Nystad kommer opprinnelig fra Fauske og startet sin trenerkarriere i USA. 40-åringen var i perioden 2002 til 2006 trener for amerikanernes langrennslandslag. På den tiden var også Vidar Løfshus med i USAs trenerapparat. Fra 2007 til 2010 var Nystad trener for langrennssprinterne til Sveits.

Les også: - Nystad blir ny landslagstrener i langrenn 

Tvillingbroren til smøresjef Knut Nystad forteller under torsdagens pressekonferanse at han gleder seg til å ta fatt på jobben.

- Det har vært en spennende og lang prosess for alle parter. Jeg har blitt grillet og kryssforhørt, men det har vært veldig spennende. Jeg ser på det som et ærefullt oppdrag å trene Norges Skiforbunds beste lag og et privilegium å få jobbe med så fine utøvere, sier Trond Nystad.

Han møter utøverne for første gang på Sognefjellet i begynnelsen av juni. Før han tar over skal Nystad avvikle sitt forhold til firmaet han jobber for i Denver.

VG Nett-leser:
Av de fire som stod igjen som alternativer fremstår Nystad som det dårligste alternativet.
Diskuter her! 

Vidar Løfshus leste under pressekonferansen opp en uttalelse fra VM-kongen Petter Northug i forbindelse med ansettelsen.

- Jeg er veldig fornøyd med valget. Det er et spennende valg, og jeg ser frem til å samarbeide med han. Jeg er blant annet nysgjerrig på å se hva Trond kan formidle om hva han har gjort med Dario Cologna som har vunnet Tour de Ski to ganger.

På spørsmål om hvordan det blir å jobbe sammen med sin tvillingbror Knut, svarer Trond følgende:

- Han sier han er finere enn meg, mer intelligent og sexy. Jeg er ikke helt enig, men det en diskusjon vi aldri blir ferdig med. Det skal nok bli bra å jobbe sammen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn