Hovedinnhold

Northug har punget ut for millionbilen

* Audien kan ha kostet skistjernen rundt en halv million kroner

IKKE LENGER KJØRBAR: Petter Northugs Audi A7 ble her i mai fraktet vekk fra Falck hvor den hadde stått siden promillekjøringen. Bilen til 1,1 millioner kroner måtte Northug (innfeldt) erstatte i etterkant.
IKKE LENGER KJØRBAR: Petter Northugs Audi A7 ble her i mai fraktet vekk fra Falck hvor den hadde stått siden promillekjøringen. Bilen til 1,1 millioner kroner måtte Northug (innfeldt) erstatte i etterkant. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix og Bjørn S. Delebekk, VG
Petter Northugs spreke Audi ble totalvrak etter promillekjøringen. Skistjernen har erstattet hele luksusbilen i etterkant.

Denne saken handler om:

I september 2012 fikk Northug en ny Audi A7 S-line som ble opplyst å ha en verdi til 1,1 millioner kroner.

Til VG den gang bremset ikke salgssjef i Audi, Petter Magnussen, opp før han kalte bilen «den kuleste sportsbilen vi selger» og «Northugs drømmebil».

Men etter bilen var vraket i autovernet på Byåsen i Trondheim, etter Northugs promillekjøring 3. mai, var den verdiløs for bilsponsoren. Samarbeidet mellom Audi og opphørte i august. Audi forteller at Northug måtte punge ut for bilen og det er blitt gjort.

– Det ble løst på en veldig enkel måte. Når slik type ting skjer har vi rutiner. Bilen var leaset, men var ikke dekket av forsikringen og Petter Northug var selv ansvarlig. Han innfridde det med egne midler. Hva summen er vil jeg ikke kommentere, men det dreide seg om resterende leasingperiode og restverdien på bilen, sier informasjonssjef Marius Tegneby i Audi til VG.

Konstruktive samtaler

Han sier det var konstruktive samtaler med Northug-leiren i etterkant og de var godt fornøyd med prosessen. Restverdien av bilen er det beløpet skistjernen kunne kjøpt bilen for denne sommeren.

Tilsvarende Audi A7-biler fra 2012 ligger ute med en bruktbil pris på verdier fra 540.000 til over 600.000 kroner, på finn.no.

BLE SPONSET: Petter Northug viste fram bilen da han møtte VG i november 2012.
BLE SPONSET: Petter Northug viste fram bilen da han møtte VG i november 2012. Foto: Geir Olsen, VG

Haakon J. Marthinsen, leder i Autolease Norge, uttaler seg som ekspert på bilverdier og uttaler seg bare på generelt grunnlag. Han sier dette om prisnivået på bruktbilmarkedet finn.no på tilsvarende bilmodeller.

– Prisnivået på finn.no er et referansepunkt på bruktbilpriser i Norge, sier Marthinsen til VG.

Han sier det bør være en sammenheng mellom markedsverdi på bil i det generelle markedet og restverdier på bil i en leasingavtale.

Utfra disse opplysningene er det meget trolig at restverdien av bilen Northug måtte erstatte til bilsponsoren, lå på rundt 500.000 kroner.

- Ute av verden

Northugs manager Are Sørum Langås sier dette om erstatningen til Audi etter bilvrakingen.

– Det er riktig det at det er gjort opp og at saken er avsluttet.

– Hvordan var Petters reaksjon på erstatningen?

– Det har jeg noen ikke kommentar på. Det var som forventet og det er nå ute av verden, sier Langås.

VG tok under landslagssamling i Meråker i september i 2012 en kikk på bilen, da Northug akkurat hadde startet leasingen av millionkjøretøyet. Hans daværende manager Lars Gilleberg sa den gang dette om bilen til VG:

– Han har den stasjonert i Trondheim, men den vil nok være et godt bruktbilkjøp om noen år, for han er jo mye på reise i utlandet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn