Hovedinnhold

Northug fratas premiepenger

FEIL ANTREKK: Petter Northug mister premiepenger etter at han møtte opp for sent til blomsterseremonien, og stilte uten det pålagte startnummeret på pallen. Foto: Afp
FEIL ANTREKK: Petter Northug mister premiepenger etter at han møtte opp for sent til blomsterseremonien, og stilte uten det pålagte startnummeret på pallen. Foto: Afp
(VG Nett) Petter Northug kom for sent til blomsterseremonien, og droppet riktig tøy. Dermed tar FIS fra ham premiepenger for andreplassen.

Denne saken handler om:

Petter Northug var lite fornøyd etter å ha tapt spurten mot Maxim Vylegzhanin under gårsdagens tremil.

Til utdeling av blomster lot han russerne Maxim Vylegzhann og Alexander Legkov vente. Dermed går premiepenger tapt for nordmannen.

Av med startnummer

Det er NRK som melder om reaksjonene fra det internasjonale skiforbundet.

Utøverne skal møte opp til blomsterseremonien bare minutter etter at siste mann er i mål, men Northug ble igjen i smørebua i et drøyt kvarter.

I tillegg dukket han til slutt opp uten riktig tøy. Utøverne er pålagt å stille på pallen med startnummeret, men det hadde Northug tatt av seg.

Godtar ikke sanksjonen

- Det er for dårlig. Med så mange norske ledere her, synes jeg det er rart at ingen av dem kan ta ansvar, sier renndirektør Jürg Capol til NRK.

Til TV 2-sporten varsler landslagssjef, Vidar Løfshus, at de ikke vil godta sanksjonen.

- Dette nekter vi å godta. For det første ga ikke FIS oss noe tid på når premieseremonien skulle foregå, og for det andre var ikke forholdene lagt godt nok til rette med tanke på varmestue og skifterom for løperne, sier Løfshus til TV 2.

- Ingen spurt

Northug selv har foreløpig ikke kommentert tapet av premiepenger, men meldte i går at han slett ikke var fornøyd med forholdene på oppløpet under lørdagens renn.

- Jeg ser frem til en fair duell neste gang. Dette var ikke en spurt, slik jeg ser det. Jeg følte jeg måtte kave og lage spor i djupsnøen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn