Hovedinnhold

Norsk langrennsekspert kjørt til sykehus av landslagstreneren

<p>PÅ SIDELINJEN: Fredrik Aukland har som en del av jobben som ekspertkommentator i Tour de Ski pleid å teste løypen utøverne skal gå. Nå må han gå på krykker den neste tiden.</p>

PÅ SIDELINJEN: Fredrik Aukland har som en del av jobben som ekspertkommentator i Tour de Ski pleid å teste løypen utøverne skal gå. Nå må han gå på krykker den neste tiden.

Foto: Bjørn S. Delebekk
TOBLACH (VG) Fredrik Aukland (37) skulle bare pusse tenner på hotellrommet, da han falt og slo opp en gammel kneskade.

Denne saken handler om:

Det er Auklands arbeidsgiver, NRK, som skriver at den tidligere langrennstreneren, nå langrennsekspert for statskanalen, var uheldig da han skulle pusse tenner onsdag kveld.

Han skal ha falt på baderommet da kneet låste seg.

LES OGSÅ: Fredrik Aukland: Familien bedt om å holde munn av skipresidenten

Fikk hjelp av landslagstreneren

– Jeg har hatt en liten rift i menisk i to måneder, og så har jeg ikke hørt på kona mi om at jeg burde få operert det. Jeg tenkte jeg var ung og frisk, men jeg var dum som ikke gjorde noe med det, og i går bare smalt det, forteller NRK-eksperten til VG på pressesenteret i Toblach.

Han sier han aldri har følt sånn smerte og i natt kunne han bare glemme å få sove.

– Jeg sto helt stille, snudde meg rundt – og så sa det pang. Det var vondt, forteller han.

 – Jeg prøvde å legge meg etter at det smalt. Jeg tenkte at det skulle gå over, men det gjorde det ikke. Så jeg ringte Trond Nystad (landslagstrener journ.anm.) og fikk hjelp av den norske legen. Jeg ble kjørt til sykehuset og fikk krykker.

TOUR DE SKI: Ekspert om Østberg: - Mer moderne enn Johaug

Skylder på kollega

Aukland har både trent langrenn og løpt mens han har fulgt Tour de Ski for NRK, og han har slitt med lysken i friteknikk. Nå kommer han med et stikk til kommentatorkollega Jann Post.

– Jeg legger skylden på Jann, for jeg har fulgt Jann på løping, forteller han.

Jann Post kontrer:

– Nå forventer jeg at han staker opp monsterbakken når han skal lage løypeprofil, sier Post til VG.

To alternativer

Ifølge Aukland er det nå to alternativer. Han kan fjerne menisk, og da skal han være fin igjen etter bare noen dager. Eller kirurgene syr det sammen, og da vil han være «ute» i seks uker.

– Jeg håper at ikke det blir siste alternativ, sier han.

Det gjenstår tre etapper av årets tour, og det ser ut til at Aukland fullfører jobben som ekspert på de siste etappene, før en eventuell operasjon.

Hans plan videre er å følge verdenscupen i Holmenkollen, Drammen, NM og Tour du Canada.

– Jeg har ingen planer om å miste det.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn