Hovedinnhold

Kroppsmalt Skofterud gjør som Northug

GREFSEN (VG Nett) - Jeg glemmer nesten at jeg står her naken, sier Vibeke Skofterud til VG Nett og ler.

Denne saken handler om:

Skofterud markerte at hun har inngått en toårsavtale med langdistanselaget NPRO med å få teamdrakten malt på kroppen.

- Det går fint, men jeg kjenner at jeg har litt mye blod i benene, sier Skofterud.

Det tok nesten fire timer å få «langrennsdressen» malt på kroppen.

VGTV:  Skofterud: Tenkte å gå en tur i Maridalen på rulleski 
BILDESERIE: Se bilder fra seansen her 

Foran fjorårssesongen inngikk Petter Northug en avtale med langdistanselaget Team United Bakeries. Målet var å vinne Vasaloppet. Han ble nummer 10 i Marcialonga og stilte aldri til start på Vasaloppet på grunn av sykdom. Men Skofterud gikk Vasaloppet og vant på ny løyperekord for damer. Og hun vant helt uten å ha et team i ryggen.

- Jeg sto og blandet drikke før rennet selv. Det er jo litt festlig, sier Skofterud.

TÅLMODIG: Tre timer og femti minutter sto Vibeke Skofterud og ble kroppsmalt. Foto: Jan Petter Lynau, VG
TÅLMODIG: Tre timer og femti minutter sto Vibeke Skofterud og ble kroppsmalt. Foto: Jan Petter Lynau, VG

VG Nett møter henne i et fotostudio på Grefsen i Oslo. Denne sesongen slipper hun å blande drikke selv. Etter Vasaloppetseieren kom det flere tilbud fra langdistanselag, hun vraket to-tre tilbud og signerte for NPRO.

- Det er en god avtale økonomisk. Jeg er fornøyd, sier Skofterud.

Denne sesongen har hun forpliktet seg til å gå Jizerska i Tsjekkia 13. januar som en del av den nye sponsoravtalen. Resten av sesongen handler om VM i Val di Fiemme. Derfor har Skofterud bestemt seg for å droppe Tour de Ski.

- Jeg har for vane å være i form før jul og ved juletider. Nå drar jeg til verdenscuprennene i Canada (Quebec og Canmore, andre og tredje helgen i desember) og står over Tour de Ski. Det var en vanskelig avgjørelse å ta, for jeg har kjempelyst til å gå Tour de Ski. Men det handler om å flytte toppformen fra desember til VM (februar/mars) for meg nå, sier Skofterud.

Hun er inne i en treningsperiode med mye mengde. Søndag drar hun på samling igjen. Jentene skal samles på Kvitfjell. Skofterud er i form. Hun føler seg bra og er veldig spent på sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KASTER KLÆRNE: Vibeke Skofterud kaster klærne og lar seg kroppsmale, som Petter Northug gjorde i 2009. Foto: Jan Petter Lynau, VG/Daniel Sannum Lauten, VG
KASTER KLÆRNE: Vibeke Skofterud kaster klærne og lar seg kroppsmale, som Petter Northug gjorde i 2009. Foto: Jan Petter Lynau, VG/Daniel Sannum Lauten, VG

Men i dag ble det altså en litt annerledes dag for langrennsløperen. Blitzlampene blinket og vindmaskinen var skrudd på da Skofterud stilte opp for fotografene.

- Jeg glemmer nesten at jeg står her naken, sier Vibeke Skofterud og ler.

Men jo mer fokus det blir på at hun «egentlig» er nesten naken. Hun har bare en truse på seg, så kjenner hun at det er ingen vanlig langrennsdress som er på.

- Jeg føler meg litt naken når vi snakker om det, jeg gjør det. Men det går helt fint, sier Skofterud.

Det er nøyaktig to måneder til den nasjonale åpningen på Beitostølen for langrennsløperne.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn