Hovedinnhold

Klæbo herjet igjen – nå leder han Canada-touren

Johannes Høsflot Klæbo (20) seiler opp som den store sammenlagtfavoritten i Tour of Canada etter en råsterk seier på dagens 15 kilometer fellesstart.

Denne saken handler om:

– Jeg var sliten på slutten, men da jeg så at jeg var nummer to i sistebakken var det bare å bite sammen tennene. Jeg var stiv jeg også, men så klarte jeg å holde bra på oppløpet, sier Klæbo til NRK.

Les også: Nå er Klæbo historisk

Spurtslo lagkompis

20-åringen snappet med seg utrolige 27 bonussekunder av 30 mulige underveis på dagens distanse. Da et relativt samlet felt nærmet seg de siste hundre meterne hadde Klæbo og Niklas Dyrhaug klart å opparbeide seg en liten luke. Også der skulle Klæbo viste seg å være sterkest.

Han dro frem det siste lille han hadde av krefter. Det holdt til å slå lagkompis Dyrhaug og russiske Aleksander Bessmertnykh med noen få tideler. Med seieren tok Klæbo ytterligere 15 bonussekunder. Ingen tvil hvem som var den store vinneren denne lørdagen i Québec.

Les også: Bjørgen spurtslo Weng i thrillerduell

Leder touren

Dermed er det en soleklar norsk ledelse før den avsluttende jaktstarten søndag. Den går også over 15 kilometer, men i fri teknikk.

Klæbo innrømmer at det blir brutalt å gå først ut av samtlige. Drøye 20 sekunder bak ham kommer en gruppe bestående av Dyrhaug, Alex Harvey og Finn Hågen Krogh halsende bak.

– Det skal mye til for at jeg klarer å holde unna for 22 sekunder i denne løypa her. Jeg skal gjøre mitt og legge en bra plan mot morgendagen, sier Klæbo til NRK.

Fått med deg denne? Sundby påkjørt av skuter: – Han kom i voldsom fart og meide meg ned

Resultatliste 15 kilometer fellesstart:

1. Johannes Høsflot Klæbo, Norge: 35:23,7
2. Niklas Dyrhaug, Norge: +0,5
3. Aleksander Bessmertnykh, Russland: +0,8
4. Alex Harvey, Canada: +1,2
5. Sjur Røthe, Norge: +1,7

Øvrige norske:

7. Pål Golberg, Norge: +2,5
8. Didrik Tønseth, Norge: +3,0
13. Hans Christer Holund, Norge: +6,6
14. Sindre Bjørnestad Skar, Norge: +7,0
16. Finn Hågen Krogh, Norge: +9,8
25. Emil Iversen, Norge: +1:04,2
43. Simen Hegstad Krüger, Norge: 2:04,6

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn