Hovedinnhold

Her peker Northug nese til svenskene - igjen!

...men langrennstjernen hevder gestikuleringen handlet om et veddemål

PEKER NESE: Her erter Petter Northug svenskene, akkurat som han gjorde under VM i Holmenkollen. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG
PEKER NESE: Her erter Petter Northug svenskene, akkurat som han gjorde under VM i Holmenkollen. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG
SJUSJØEN/OSLO (VG Nett) Petter Northug (25) pekte nese til konkurrentene i stafettspurten - for så å gjøre narr av svenskenes laguttak.

Denne saken handler om:

Som ventet var Norges ankermann suveren i spurten. Ekstra gledelig ble det da Sjur Røthe fulgte opp med å sikre dobbelt norsk i årets første verdenscupstafett.

Petter Northug ble sendt først ut, men allerede etter noen meter hadde han sluppet alle forbi seg. Tempoet på den siste etappen var svært lavt og lagene bak fikk etter hvert kontakt.

VG LIVE: Slik var stafetten!

På forhånd hadde svensken Calle Halfvarsson - som tok over ankermannansvaret etter Marcus Hellner - varslet at han ville spurtslå Northug.

Men da spurten kom, var han i likhet med de andre ikke i nærheten av å henge på trønderen. Sverige ble nummer tre, bak Norges første- og tredjelag. Etter løpet meldte Northug at «vi må bare være glade for at han gikk sisteetappen».

- Jeg kom med et stikk til dem, men at de faktisk skulle bytte ankermann måtte jeg flire av. Det ble jo aldri en spurt, mener han.

- Du sa torsdag at Sverige burde bytte mann på sisteetappen. Det var altså bare tull?

- Ja. Alt er vel et spill? sier Northug, som ikke vil rangere Halfvarsson spurtegenskaper øverst på terningskalaen.

Northug var så suveren at han stoppet å gå mange meter før målstreken. De siste meterne bare seilte han inn i ensom majestet.

Mens hans passerte målstreken børstet han «støvet» av hanskene og gestikulerte hoverende med fingrene til nesen.

- Petter gjør det han får servert. Jeg tror de andre må endre litt på strategien. Det han gjør taler for seg selv. Vi er her for å få underholdning, sier landslagssjef Vidar Løfshus til VG Nett.

Det ble stor oppstandelse da Norges skikonge hånet svenskene under VM i Holmenkollen. På stafetten stoppet han opp for å vise alle at han knuste Hellner i spurten.

Veddemål...

Nå hevder Northug at det ikke handlet om en gest mot konkurrentene.

- Det siste der var på grunn av et tapt veddemål, der jeg hedret det fantastiske dyret nesehornet. Det var ikke noe til konkurrentene, hevder Northug.

Artikkelen fortsetter under bildet!

REAKSJON: Petter Northug har vakt oppsikt i Sverige. Både Aftonbladet og Expressen skriver om Northugs breiale hån mot naboene. Foto: Faksimile Aftonbladet
REAKSJON: Petter Northug har vakt oppsikt i Sverige. Både Aftonbladet og Expressen skriver om Northugs breiale hån mot naboene. Foto: Faksimile Aftonbladet

På spørsmål om han kunne forklare det nærmere, svarte Northug med et stort smil om munnen følgende:

- Nei, det kan jeg ikke.

Calle Halfvarsson virket ikke altfor deppet etter å ha tapt spurten.

- Jeg kom meg for dårlig inn i den siste bakken. Jeg håper at jeg kan få sjansen i en spurt senere når jeg ikke er stiv. Jeg drømmer om å slå Northug i en spurt, men vet jo at han er verdens beste, sier den svenske unggutten.

Stinn av selvtillit

Svenske aviser har allerede beskrevet Northugs siste stunt - som også ble kommentert slik på svensk TV:

- Den der er ikke fin, sa Anders Blomquist, som er ekspert i SVT.

Like før sa de samme kommentatorene i boksen:

- Selvtilliten til Northug har ikke blitt svekket i helgen...

- Som om den noen gang har blitt det, hehe!

Ga gass fra start

Sjur Røthe gikk sisteetappen for det norske tredjelaget, og på grunn av det lave tempoet fikk han heng på teten.

- Jeg fikk beskjed om at det var rundt 25 sekunder opp, så det var bare å gi gass fra start. Det er litt rart at de andre nasjonene ikke velger å gå hardt, når Petter er så god til å spurte som han er, sier Røthe, før han legger til at han syntes det var «helt ålreit å slå svensken».

Les også: Denne svensken tror han kan spurtslå Northug

Eldar Rønning startet ballet med en god førsteetappe. Etter en litt svak dag i skøytesporet lørdag, var klassiskspesialisten spent på formen søndag.

- Jeg tenkte jeg skulle la Finn gå bak, men han ville gå i tet uansett, så da var det like greit å prøve å vinne førsteetappen, sier Rønning etter å ha vekslet først.

VG Nett-leser:
Det psykiske overtaket Petter har på konkurrentene når han er i form er ganske formidabelt.
Diskuter med andre her!

Gravde i kjelleren

Dermed fikk Finn Hågen Krogh på etappe nummer to gå ut i tet. Også han leverte varene, og sendte ut Lars Berger noen små sekunder bak.

- Jeg hadde en plan om å henge med og se hva de store kanonene skulle gjøre. Det ble tøft på slutten, så da var det bare å grave ned i kjelleren, sier Krogh.

Les også: Utpsyket Johaug tok trenerprat etter «hjulvisprenn»

Lars Berger tettet raskt luka, og tok føringen på sin tredjeetappe.

- Det er vel nesten to år mellom hver gang jeg går stafett, men det var kjempeartig i dag også, sier Berger.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn