Hovedinnhold

Her er Petter Northugs gullmelding til lillebror Tomas

Hahahaha! Heng til du dør på fellesstarten

MØTES I KOLLEN: Juniorverdensmester Tomas Northug (t.h.) får gå verdenscupsprinten i Holmenkollen i mars. Storebror Petter ga i går klar beskjed om å nullstille etter triumfen i Tyskland. Foto: Scanpix og Camilla Vesteng
MØTES I KOLLEN: Juniorverdensmester Tomas Northug (t.h.) får gå verdenscupsprinten i Holmenkollen i mars. Storebror Petter ga i går klar beskjed om å nullstille etter triumfen i Tyskland. Foto: Scanpix og Camilla Vesteng
Ordet gratulerer var ikke nevnt i tekstmeldingen fra Petter Northug (24) til lillebror Tomas (19) da han ble juniorverdensmester i går.

Denne saken handler om:

- Det er typisk ham at det ikke er noe gratulerer. Petter er opptatt av å nullstille umiddelbart. Jeg fikk klar beskjed om å glemme denne seieren med en gang, og vente med ekstasen over å ha vunnet til jeg kommer hjem, sier Tomas Northug.

I går kopierte han storebror Petter som er juniorverdensmester på sprint. Etter seieren kom det en tekstmelding fra storebror på vei til høydetrening i Sun Valley i USA foran OL i Vancouver.

- Det sto: Hahahaha! Heng til du dør på fellesstarten. Også sto det noe som ikke kan stå på trykk i avisen, sier Tomas og ler.

Les også:- Nå er han ikke bare en skygge av Petter

I morgen er det 10 kilometer klassisk i junior-VM i Hinterzarten i Tyskland, 20 kilometer fellesstart med skibytte går fredag. Søndag er det stafett, kanskje med en Northug som ankermann.

«Nå vinner han skirenn og slår meg på hurtighet. OL blir nok det siste mesterskapet der jeg er ankermann for Norge. Jeg må nok fortsette å jobbe med klassisken, og håpe at jeg får en klassisketappe i VM neste år,» skriver Petter Northug i en sms til Nettavisen i går.

Les også:Jacobsen feiret OL-plass med NM-gull

- Petter tullet med stafetten og ankeretappen allerede i julen da jeg banket ham på en hurtighetstest før han dro til Tour de Ski, så jeg tror han dro til touren med litt dårlig selvtillit. Men før avreise til junior-VM så banket han meg på hurtighet, sier Tomas.

- Har du det samme rykket som storebror Petter?

- Det er litt vanskelig å si, men kanskje. Vi har jo alltid gjort det samme i oppveksten. Vi har konkurrert mot hverandre hele tiden. Vi har spurtet om kapp rundt huset hjemme, svarer Tomas.

Les også:Norge fyller ikke langrennskvoten i OL

- Hva var rådet fra storebror foran junior-VM?

VIL SE TOMAS I KOLLEN: Sportssjef Åge Skinstad lover Tomas Northug plass under verdenscupsprinten i Kollen i mars. Foto: Scanpix
VIL SE TOMAS I KOLLEN: Sportssjef Åge Skinstad lover Tomas Northug plass under verdenscupsprinten i Kollen i mars. Foto: Scanpix

- At jeg må stole på farten min. Ikke stresse, men stole på meg selv, svarer Tomas.

Og da han var først over målstreken var han glad.

- Jeg har ikke ord, det var så artig å vinne. Jeg lå i snøen og bare ropte og kauka. Det boblet over inni meg, sier Tomas og legger til:

- Jeg sammenligner meg ikke med Petter, men det er artig å ha gjort noe eget, at jeg er verdensmester selv. Det er enda sykere å vinne dette enn jeg hadde drømt om.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Sportssjef Åge Skinstad forteller at Tomas Northug får sjansen til å vise seg fram under verdenscupsprinten i Holmenkollen i mars.

- Det er helt naturlig at en juniorverdensmester får prøve seg i verdenscupen. Han kan være aktuell for sprinten i Drammen også, men den går i klassisk, så det tør jeg ikke love ennå, sier Skinstad til Nettavisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn