Hovedinnhold

- Har dopingbevis mot langrennsløpere

Antidopinglege truer med å ta saken i egne hender

OPPGITT: Den danske antidopinglegen Rasmus Damsgaard. Foto: Janne Møller Hansen, VG
OPPGITT: Den danske antidopinglegen Rasmus Damsgaard. Foto: Janne Møller Hansen, VG
(VG Nett) En av verdens ledende antidopingleger hevder han har vanntette bevis mot langrennsløpere som jukser.

Denne saken handler om:

Det er Rasmus Damsgaard, sjef for det vitenskapelige antidopingarbeidet i FIS, som hevder dette overfor Dagbladet i dag.. Dansken mener at han har metodene for å avsløre synderne - men at de strenge reglene i WADA hindrer ham i å gjøre dette.

Og det gjør ham frustrert å se at juksemakerne går fri.

- Det får vi ikke gjort noe med før vi får politisk og juridisk støtte fra WADA, eller hvis vi i FIS selv tar store skritt på egen hånd, sier Damsgaard til Dagbladet.

Han har for lengst foreslått regelendringer overfor Wada. Antidopingbyrået har imidlertid ikke tatt tak i dette ennå. Nå vurderer Damsgaard og FIS å ta saken i egne hender.

- I januar vil det skje noe om vi ikke får støtte fra WADA, sier Rasmus Damsgaard.

Dersom FIS-testene bryter med Wadas regler, regner dansken med at flere saker kan ende i idrettens voldgiftsrett. Der vil han selv legge frem bevisene, som vil være basert på en kombinasjon av blodprofiler og EPO-testing av urin.

Damsgaard får støtte av FIS-kollega Inggard Lereim.

PS! Rasmus Damsgaard er også arkitekten bak antidopingarbeidet til flere av verdens beste sykkellag - deriblant Kurt Asle Arvesens Team CSC Saxo Bank.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn