Hovedinnhold

Egebergs Ærespris til Hjelmeset

HEDRES: Odd-Bjørn Hjelmeset etter femmila i Kollen i mars. Foto: Scanpix
HEDRES: Odd-Bjørn Hjelmeset etter femmila i Kollen i mars. Foto: Scanpix
Odd-Bjørn Hjelmeset (40) er tildelt Kammerherre Egebergs Ærespris.

Denne saken handler om:

Hjelmeset har vært en av de fremste langrennsløperne i Norge. Han har gullmedalje i 50 km klassisk stil fra VM i Sapporo i 2007. I tillegg har han fire individuelle medaljer i OL og VM, og tre gull og en sølvmedalje i stafett. Han har også åtte seirer i verdenscupen.

Friidrett er Odd-Bjørn Hjelmesets andre idrettsgren. Han har NM-medalje i 3000 meter hinder og gode resultater på andre distanser, og han har også vunnet flere motbakkeløp.

- Særdeles hyggelig. Dette satte jeg umåtelig pris på, og jeg ble oppriktig glad. Det er ikke mange som får en slik pris, sa Hjelmeset til NTB.

Komiteen mener at Hjelmeset med sitt gode humør og smittende entusiasme er en sjeldent god rollemodell for norsk idrettsungdom. Kammerherre Egebergs Ærespris ble innstiftet i 1919 til fremme av idrettslig allsidighet.

Komiteen for tildeling av Kammerherre Egebergs Ærespris er utpekt av Idrettsstyret og består av Jan Morten Berger (leder), Bente Skari og Frank Hansen. Æresprisen deles ut på ledermøtet i Norges Idrettsforbund og Olympiske komité 8. juni 2012.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn