Hovedinnhold

Britisk sensasjonsseier i NM-sprinten

Skotten Andrew Musgrave (23) vant overlegent NM-sprinten på Lillehammer - mens Ola Vigen Hattestad ble nummer to og ble norgesmester.

Denne saken handler om:

Den norsktalende skotten, som representerer Røa IL og er en del av Thomas Alsgaards lag Team Leaseplan, var knusende overlegen i snødrevet i OL-anlegget fra 1994.

- Æ er sjukt fornøyd, sa Musgrave på trøndersk med markant skotsk aksent etter seiersløpet til NRK. Han vant også prologen og både sitt kvart- og semifinaleheat.

Han har bodd de fire siste årene i Norge, hvor han nå studerer ved NTNU i Trondheim.

23-åringen parkerte de norske i den siste bakken, og hans innsatsvilje slår de fleste. Dette er faktisk annen gang han blander seg inn i toppen under NM på ski.

- Jeg vet at Hattestad kan gå fort. Jeg må gå fort for å slå han. Jeg fikk god selvtillit. Jeg kjente i kvartfinalen at det gikk lett. Etter som jeg er treig oppløpet, måtte jeg bare kjøre den siste bakken, sier Musgrave.

På Voss for to år siden ble han nummer to på 15 kilometer bak Martin Johnsrud Sundby, men nå som da, er han ikke berettiget medalje på grunn av sitt britiske statsborgerskap

VG LIVE: Vi fulgte NM-sprinten på Lillehammer

Ola Vigen Hattestad ble beste nordmann på en annenplass etter en god avslutning, og blir dermed belønnet med NM-gull og betraktelig bedrede sjanser for å bli tatt ut til OL.

- Jeg skulle gjerne ha vunnet rennet også, men jeg er utrolig fornøyd med det, sier Hattestad til NRK.

Finn Hågen Krogh ble tredjemann i mål - og med andre ord sølvvinner i NM. Anders Gløersen får bronse for sin fjerdeplass.

Av andre norske OL-kandidater forsvant Pål Golbergut i semifinalen, Øystein Pettersens falt i prologen, Eirik Brandsdal er syk, mens Petter Northug stod over dagens NM-sprint.

Artikkelen oppdateres.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn