Hovedinnhold

Bjørgen vant igjen

- og langrennsdronningen skal ikke slutte

Marit Bjørgen vant sin andre NM-konkurranse på to dager da hun enkelt gikk inn til seier på sprinten fredag.

Denne saken handler om:

VANT IGJEN: Marit Bjørgen i NM. Foto: Scanpix
VANT IGJEN: Marit Bjørgen i NM. Foto: Scanpix
Bjørgen som er tilbake for fullt etter en noe svak periode, vant sprint-gullet i fri teknikk foran Ella Gjømle på 2.plass og Astrid Uhrenhold Jacobsen på 3.plass.

Etter løpet gjorde hun det klart at hun ikke har planer om å gi seg etter neste sesong, slik Adresseavisen og Aftenposten skrev at hun vurderte fredag.

- Jeg skal ikke slutte etter 2007. Hva skal jeg finne på da? Jeg har jo ikke utdannelse eller noe, kom det et smil fra gullvinneren.

- Det jeg har sagt er at motivasjonen må være der. Jeg har veldig lyst til å gå VM i 2011 hvis det blir i Holmenkollen, men hvis motivasjonen er borte etter OL i 2010, er det slutt, kommenterte hun.

Stjernen

Oppmerksomheten rundt Bjørgen eksploderte etter VM-suksessen i Oberstdorf sist vinter. På Heistadmoen hersker det ingen tvil om hvem som har vært den største stjernen. Ungene flokker seg rundt uansett hvor hun beveger seg, og hun er den som alle heier på. Selv når hun ikke konkurrerer er det alltid noen som vil ha en del av henne.

- Vi har lært veldig mye denne sesongen, og vi får sette oss ned etter sesongen for å se hva vi skal gjøre videre.

Prosess

Landslagstrener Svein Tore Samdal gir seg etter denne sesongen og blir naturlig nok mye mindre involvert i det som skjer rundt Bjørgen. Han kommer til å fungere mest som en samtalepartner i apparatet rundt henne.

- Dette er en prosess som må gå seg til. Vi har god tid til neste sesong. Det som er sikkert, er at hun må bli flinkere til å legge inn hvileperioder der hun har fri fra alle. Og hun må blir flinkere til å bruke hemmelig telefonnummer.

Egen pressemann

Landslagets pressetalsmann, Rolf Nereng, mener at Bjørgen trenger å ansatte en egen person til å serve alle som henvender seg til henne. Nereng hadde en slik posisjon rundt Bjørn Dæhlie i sin tid. I dag er Nereng pressetalsmann for Kjell Inge Røkke.

- Kjendisstoffet er femdoblet siden 2000. Bjørgen er en av ytterst få i Norge som trenger et apparat rundt seg. Hun er i klasse med Røkke og Dæhlie. Enda er hun i en læringsprosess. Marit har ikke vært vant til negative oppslag. Det fikk hun med den lille nedturen under stafetten i Val di Fiemme. Etter hvert vil hun lære seg å takle det også, mener Nereng, som aldri var langt unna Bjørgen under de to første NM-dagene.

Lørdag morgen drar Bjørgen på høydeopphold i Alpe di Suisi.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn