Hovedinnhold

Bjørgen knuste alle: – Jeg skal love deg at det gjorde vondt

<p>SESONGENS FØRSTE SEIER: For Marit Bjørgen (midten). Her sammen med Ragnhild Haga (venstre) og Kathrine Harsem (høyre) på podiet etter rulleskirennet Holmenkollen Skishow i Oslo.</p>

SESONGENS FØRSTE SEIER: For Marit Bjørgen (midten). Her sammen med Ragnhild Haga (venstre) og Kathrine Harsem (høyre) på podiet etter rulleskirennet Holmenkollen Skishow i Oslo.

Foto:, NTB scanpix
HOLMENKOLLEN (VG) Marit Bjørgen (37) var råsterk fra start til slutt da langrennseliten konkurrerte på rulleski for første gang denne sesongen.

Denne saken handler om:

– Det var i hvert fall én seier dette året, sier Marit Bjørgen noe ydmykt overfor VG etter seieren på hjemmebane.

– Det er alltid artig å gå skirenn og vinne. Jeg har hatt min styrke på rulleski, men det er likevel gøy å ta seieren i en alder av 37 år. Det får vi håpe er et godt tegn inn i en OL-sesong, sier hun.

Vondt og brutalt

Etter at hun opparbeidet seg en god luke allerede på den 4,4 kilometer lange prologen, ble de siste seks kilometerne i «finalen» som en ren parademarsj å regne for Norges langrennsdronning.

I mål var 37-åringen 12,7 sekunder foran Ragnhild Haga som ble nummer to. Kathrine Harsem avsluttet sterkt og tok tredjeplassen, nesten halvminuttet bak Bjørgen. Men noen parademarsj var hun ikke med at det var. Bjørgen jobbet steinhardt i rulleskiløypa for å holde resten unna.

– Jeg skal love deg at det gjorde vondt. Det var årets første, skikkelige hardøkt. Det er vondt. Det er brutalt og når man har folk som jager bak seg, da kan man ikke hvile noe sted, sier Bjørgen til VG.

Lest denne? Slik har mammarollen forandret Bjørgen

Ferien over

Skishowet i Holmenkollen markerer den definitive starten på OL-sesongen for langrennsløperne, som siden sist sesong ble avsluttet, har bestått i ferie og treningssamlinger.

I dag var Bjørgen & co. endelig tilbake i konkurranserammer, med ordentlig tidtager, startnummer på brystet og hele rennet sendt direkte på TV.

Best i prologen – og til slutt

Damene åpnet ettermiddagen med å gå en prolog på 2200 meter, to ganger. Den vant Marit Bjørgen – åtte sekunder foran Ragnhild Haga, og hadde alt mellom 20 og 45 sekunder ned til Kathrine Harsem, Krista Pärmäkoski, Mari Eide, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kari Øyre Slind og Maiken Caspersen Falla.

Prologdifferansene ble også førende for jaktstarten litt senere. Det skulle med andre ord et ordentlig uhell til for at Bjørgen skulle rote bort seieren i Kollen – ikke langt fra hjemmet hennes her i Oslo.

Allerede på den første av tre runder økte Bjørgen til forfølgerne. På den andre runden var avstanden ned til Haga på annenplass på 14,7 sekunder, før Rognes-jenta tapte litt inn til mål. Men det var ingen som kunne true 37-åringen i hennes første konkurranse i OL-sesongen.

Heidi Weng ble på sin side nummer syv.

– Det var gøy. Uvant å presse seg, men jeg følte meg bedre enn i prologen. Det var en god treningsøkt, sier Weng.

Resultatliste jaktstart damer:

1. Marit Bjørgen, 13:12.32
2. Ragnhild Haga, +12,7
3. Kathrine Harsem, +26,9
4. Krista Pärmäkoski, 30,3
5. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, 33,4
6. Mari Eide, +33,4
7. Heidi Weng, +35,0
8. Kari Øyre Slind, +1:03,8
9. Maiken Caspersen Falla, +1:11,4

Les også: Skikometen Klæbo om å score i 6. divisjon og oppmerksomheten fra damer

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn