Hovedinnhold

Bjørgen innrømmer hun var trent i senk

PÅ SKI I SOLA: Marit Bjørgen leder an mens Kristin Størmer Steira og landslagstrener Egil Kristiansen følger etter under treningsturen på Sognefjellet i går. Foto: Daniel Sannum Lauten
PÅ SKI I SOLA: Marit Bjørgen leder an mens Kristin Størmer Steira og landslagstrener Egil Kristiansen følger etter under treningsturen på Sognefjellet i går. Foto: Daniel Sannum Lauten
SOGNEFJELLET (VG) Marit Bjørgen (29) innser at hun har kjørt kroppen for hardt. Nå håper hun rolig trening skal gi OL-gull i februar.

Denne saken handler om:

- Jeg skal bygge opp igjen kroppen min med rolig trening, sier Marit Bjørgen.

29-åringen fra Rognes er solbrun og ser fresh ut. Hun har gjennomført formiddagsøkten på ski på snøen på Sognefjellet.

- April var veldig rolig. Det gikk tre uker uten at jeg hadde på meg treningstøy. 1. mai begynte jeg med rolig trening, forteller Bjørgen.

Hun tok tre VM-gull, et sølv og en bronse i Oberstdorf-VM i 2005. Med unntak av et OL-sølv i Torino i 2006 har mesterskapene siden vært en gigantisk nedtur.

- Jeg har vært for tøff med meg selv. Kroppen min var trent i senk, sier Bjørgen.

PÅ VG Diskusjon:
Det er ufattelig at ikke Samdal/landslagstrener ser at Marit er feiltrent/overtrent. Det har hun vært over lang tid og det vil ta tilsvarende lang tid med rolig trening før Marit er tilbake for fullt. Det vil nok ta ca. to år. Kroppen er helt i ulage.
Flere reaksjoner her

- Var for hard

- Jeg trodde kanskje at treet vokser rett til himmels med mange tøffe treningsperioder. Men kroppen min er blitt kjørt for hardt. Det må jeg ta konsekvensen av nå. Det betyr rolig trening.

- Når skjønte du at kroppen var trent i senk?

- Akkurat når... Jeg vet ikke. Men jeg har balansert på grensen for lenge. Tour de Ski ble for mye for kroppen hver gang. Jeg har vært for hard med meg selv.

Til tross for at 2007-VM i Sapporo ble en nedtur, at hun året etter måtte avbryte Tour de Ski og at årets VM i Liberec endte uten en eneste medalje, har hun aldri slitt med motivasjonen.

- Jeg er utrolig privilegert som får drive med det jeg har lyst til. Det er dette jeg vil. Jeg trives med jentene på landslaget. Jeg liker å trene hver dag.

Til tross for mange skuffelser, har Marit Bjørgen svart på de fleste spørsmål hun har fått.

Dropper Tour'en

Hun har møtt pressen med tårer i øynene, fordi skuffelsene kom tett uten at hun hadde noen forklaring på hvorfor.

- Jeg var veldig skuffet etter VM i år. Det var jo ikke det første mesterskapet hvor det ikke klaffet. Men det er dette jeg vil. Jeg mangler et OL-gull, og hvem vet - kanskje er neste år min siste OL-sjanse? Derfor satser jeg alt på OL nå. Jeg dropper Tour de Ski og to-tre verdenscuphelger.

Langrennsveteranen har fullt fokus på teknikk foran OL-sesongen.

- Rå makt og vilje har vært min styrke. Nå tenker jeg mer over hva som kan gjøre meg til en bedre skiløper. Jeg vet jo at potensialet er der.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn