Hovedinnhold

Både Northug og Johnsrud Sundby dropper halve NM

... og dermed blir det ingen superduell i Tromsø

<p>UNNGÅR HVERANDRE: Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug kommer ikke til å se hverandre under NM i Tromsø. Her fra årets Tour de Ski.</p>

UNNGÅR HVERANDRE: Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug kommer ikke til å se hverandre under NM i Tromsø. Her fra årets Tour de Ski.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Treårsdagen til sønnen gjør at Martin Johnsrud Sundby (31) reiser hjem fra NM etter første halvdel. Petter Northug (30) skal trolig bare gå siste halvdel. Dermed blir NM-publikumet snytt for kongeduellen mellom Norges to beste skiløpere.

Om en uke arrangeres NM på ski i Tromsø, nå tyder det meste på at mesterskapet  blir en attraksjon fattigere. For Martin Johnsrud Sundby planlegger å bare gå de to første rennene på torsdag og fredag, mens Petter Northug planlegger å stille til start på de to siste som går lørdag og søndag. Med fire distanser torsdag til søndag, blir det neppe noen kongeduell mellom de to populære skiløperne.

Les også: Sundby snakker ut om eget handikap

– Jeg skal bare gå torsdag og fredag jeg. Guttungen blir tre år fredag, så for en gangs skyld skal jeg prøve å være til stede når han har bursdag, sier Martin Johnsrud Sundby til VG.

Northug går lørdag og søndag

– 15 kilometeren og fristil fredag går jeg. Så skal jeg komme meg på et fly fortest mulig, legger Tour de Ski-vinneren til.

I Petter Northug-leiren virker det å være klart at Northug dukker opp først etter at Johnsrud Sundby har forduftet fra Nordens Paris.

– Petter går sannsynligvis kun lørdag og søndag, skriver Northug-trener Stig Rune Kveen i en SMS til VG.

Les også: Northug går ikke i Nove Mesto

Manager Are Sørum Langås henviser til Kveen, men opplyser om at han var i kontakt med Northug torsdag og fikk da beskjed om at første NM-distanse for hans del i utgangspunktet er lørdag.

<p>INGEN NY DUELL: Martin Johnsrud Sundby (t.h.) sikret seieren foran Petter Northug (t.v.) i Tour de Ski. Northug får ingen revansje i NM.<br/></p>

INGEN NY DUELL: Martin Johnsrud Sundby (t.h.) sikret seieren foran Petter Northug (t.v.) i Tour de Ski. Northug får ingen revansje i NM.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

– Viktig å stille opp på NM

Landslagssjef Vidar Løfshus ba VG kontakte Kveen om Northugs planer da han ble konfrontert med at NM trolig går uten superduellen Northug-Sundby.

Sundby mener det handler om å prioritere riktig:

Les også: Välbe med kritikk av Sundby

– Det er mange fine distanser i NM, men det er over 30 verdenscuprenn i vinter som er veldig viktige. Jeg blir med på et par NM-distanser, men så må jeg nesten bruke hodet litt også, sier Sundby, som absolutt ser verdien av at de store profilene stiller opp på norgesmesterskapene:

– NM er gøy. Og det er veldig viktig å stille opp, det er viktig for dem som er på nivået under oss også, det er en stor happening for mange, sier Sundby.

Dette er rennprogrammet for NM i Tromsø:

Torsdag 28. januar
10:15 – Intervallstart 10 km klassisk, kvinner
12:00 – Intervallstart 15 km klassisk, menn

Fredag 29. januar
10:15 – Sprint prolog fristil, kvinner og menn
12:15 til 13:50 – Sprint finaler fristil, kvinner og menn

Lørdag 30. januar
10:30 – Skiathlon 7,5 + 7,5 km, kvinner
12:00 – Skiathlon 15 + 15 km, menn

Søndag 31. januar
10:30 – Stafett 3 x 5 km (klassisk-fristil), kvinner
12:00 – Stafett 3 x 10 km (klassisk-fristil), menn

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn