Hovedinnhold

Kokslien irritert på seg selv

MISSET: Mikko Kokslien, her med tyske Fabian Riessle på slep, under lørdagens kombinertrenn i Chaux-Neuve i Frankrike. Foto: Ap
MISSET: Mikko Kokslien, her med tyske Fabian Riessle på slep, under lørdagens kombinertrenn i Chaux-Neuve i Frankrike. Foto: Ap
Ørsmå marginer hindret norsk pallplass i lørdagens verdenscup i kombinert. Mikko Kokslien var bare 0,9 sekund unna seieren.

Det som så ut til å bli en meget sterk norsk kombinertlørdag endte med litt stang ut. Kokslien ble nummer fire, mens Magnus Moan havnet plassen bak.

Moan var raskest av alle i sporet, men hadde et dårlig utgangspunkt som nummer 30 etter hoppingen. Den norske duoen var henholdsvis 0,9 og 1,4 sekunder bak vinnertiden.

I stedet var det italienske Alessandro Pittin som igjen viste seg å være rask i langrennssporet da han tok sin annen strake verdenscupseier i franske Chaux-Neuve. 21-åringen vant med tiden 22.48,6.

Han nektet samtidig fransk hjemmeseier til den suverene verdenscuplederen Jason Lamy Chappuis for annen dag på rad. Lørdag var det imidlertid med knappest mulig margin. Foto måtte til for å kåre en vinner.

- Ble for trangt

Hele seks norske løpere hang med i front like før slutt, men noen pallplass ble det likevel ikke. Alle seks kom blant de 16 beste.

Kokslien var bare lille åtte tidelssekund unna pallen.

- Jeg irriterer meg over at jeg ikke rakk helt opp. Jeg bommet litt på flaten før den lille kneiken, som gjorde at jeg ikke klarte å være i første posisjon. Det ble for trangt, og jeg fikk ikke brukt farta, sa en småskuffet Kokslien til NTB etter rennet.

VG Debatt:  Diskuter med andre her!

Kombinertløperen fra Lillehammer hoppet til 16. plass før langrennet. Han følte det var helt greit.

- Hoppingen var helt kurant, og jeg fikk et bra utgangspunkt. Jeg var med i teten tidlig, men man må være enda litt lenger fram når det skal avgjøres, mente Kokslien.

- Sterkt lag

Jan Schmid ble tredje beste nordmann med sin åttendeplass. Trønderen var 5,9 sekunder bak Pittin.

I hoppbakken tok Håvard Klemetsen førsteplassen, men i langrennsløypa gikk det tråere for 33-åringen. Til slutt endte han på 10.-plass. Også Gudmund Storlien gjorde det godt i hopp (nummer 4), men falt ned til 16. plass totalt.

Jørgen Gråbak tok 11. plassen.

Landslagssjef Kristian Hammer ser svært positivt på norsk kombinertsport om dagen.

- Det var bare marginer som gjorde at vi falt ut av pallen. Flere var irriterte på seg selv etterpå, men vi tar med oss mye positivt. Vi har et knallsterkt lag som vi ikke har sett på mange år i norsk kombinert, sa Hammer til NTB.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn