Hovedinnhold

Jacobsen snakker ut om den tøffe perioden:

«Kanskje det er meningen at det skjer med meg. Fordi jeg tåler det.»

TØFF TID: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har vært gjennom en vanskelig periode. Her er hun avbildet på Beitostølen. Foto: Geir Olsen, VG
TØFF TID: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har vært gjennom en vanskelig periode. Her er hun avbildet på Beitostølen. Foto: Geir Olsen, VG
FALUN (VG) Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27) sier at hun har hentet styrke fra menneskene rundt seg i den tøffe tiden etter brorens bortgang.

Denne saken handler om:

Jacobsen falt dramatisk i Holmenkollen sist helg der rennet endte på sykehuset, etter at hun hadde falt mot en stolpe under tremila. Først trodde man det var alvorlig, men det gikk mye bedre enn ventet.

Det stygget fallet skjedde etter en svært tøff periode der Oslo-jenta uventet mistet sin bror dagen før det første rennet i OL.

- Jeg henter utrolig mye styrke fra de fine menneskene rundt meg. Det er veldig mange som vil meg vel. Utenfra kan man tenke; hvorfor skjer det så mye med samme person. Men siden jeg var veldig heldig i denne sammenhengen så tenker jeg; kanskje det er meningen at det skjer med meg. Fordi jeg tåler det, sier Jacobsen til VG.

Sesongavslutning

Hun er på plass i Falun der sesongavslutningen finner sted i et usedvanlig varmt vintervær. Det har gått snart fem uker siden OL startet med den tunge beskjeden for familien.

- Det har vært mye som har skjedd i måneden før det som skjedde i Holmenkollen. Da er det sannsynligvis ikke tilfeldig at det er jeg som faller. Kanskje jeg ikke var konsentrert nok og faller i den svingen, sier Jacobsen.

Hun vil nå se mest fremover og gleder seg til møtet med utenlandske konkurrenter for siste gang denne sesongen. Hun forteller uanstrengt om gleden ved å være i sporet blant venner.

- Jeg velger nå ikke å se meg så veldig mye tilbake. Nå setter jeg veldig stor pris på å reise hit og møte mine egne lagvenninner og støtteapparat som fikk seg en støkk der, sier Jacobsen.

GRÅT FOR ASTRID: Charlotte Kalla, Marit Bjørgen og Heidi Weng på seierspallen i Sotsji. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
GRÅT FOR ASTRID: Charlotte Kalla, Marit Bjørgen og Heidi Weng på seierspallen i Sotsji. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Massiv støtte

Under OL viste lagvenninnene en rørende støtte til Jacobsen som takket dem for sørgebåndsmarkeringen, samtidig som hun fulgte Bjørgens gulløp fra sidelinjen.

Etter rennet skrev VGs kommentator Truls Dæhli at Marit Bjørgen er som en mor som passer på flokken sin.

- Det kjenner jeg meg veldig igjen i. Marit er et fantastisk forbilde. De yngste løperne i laget tar etter henne. Det er flott å se hvordan de yngste løperne i laget også er i stand til å vise medmenneskelighet og evnen til å se andre. Jeg tror det er sjelden at en så stor gruppe jenter klarer å ta vare på hverandre så godt, sier Jacobsen.

Selv klarte hun å mobilisere og hente frem sitt beste på sprinten under OL, på tross av den tunge oppladningen.

Tårer i målområdet

Medaljesjansen røk da hun måtte bytte stav underveis i finalen, da hun var i ferd med å forsere i feltet. Hun endte til slutt på fjerdeplass.

Tårene i målområdet rørte hele Norge.

- Jeg føler ikke noen bitterhet med tanke på den tapte medaljen. Det var en utrolig stor prestasjon. Jeg føler mer at jeg nådde målet mitt med tanke på at jeg var i mitt livs form i OL. Jeg fikk veldig lite metall ut av det i forhold til det jeg kunne fått. Men jeg vinner ikke noe på å tenke på det, sier Jacobsen.

Nå må hun ta en dag av gangen for å teste om hodet og kroppen er klar for tunge belastninger, etter det stygge fallet sist helg.

- Jeg har blitt veldig godt tatt i mot på Ullevål sykehus. Så kom jeg meg veldig fort og fikk lov til å reise hjem med mor og far. De er godt skikket til å ta vare på meg. Så jeg har vært på et lite rekonvalesensopphold i barndomshjemmet der jeg har vært til jeg kom hit, forteller hun.

Imponert

Lagvenninnene er utrolig imponert av den styrken Jacobsen har vist gjennom OL og også etter det dramatiske fallet.

- Det er den tøffeste jenta jeg vet om og jeg er imponert over det. Ikke minst at hun kommer hit til Falun og vil være med på verdenscupfinalen, sier Marit Bjørgen.

Therese Johaug syns det at Jacobsen er tilbake i løypene igjen er beviset på den viljestyrken hun har.

- Det er typisk at noen skal få alt. Nå har hun vært gjennom en tøff periode under og etter OL. Som Marit sier er hun en vanvittig sterk jente og tåler mye. Men det er et bristepunkt for henne også. Hun er et vanlig menneske som oss andre. Selv om hun tåler mer enn andre så gjør det noe med deg når man føler man har uflaks og at det skjer ting hele veien, sier Johaug.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport