LADER OPP I OBERHOF: Petter Northug, her avbildet under skilandslagets samling på Sognefjellet tidligere denne måneden, skal ha vært meget fornøyd med Trond Nystads opplegg. Foto: Scanpix
LADER OPP I OBERHOF: Petter Northug, her avbildet under skilandslagets samling på Sognefjellet tidligere denne måneden, skal ha vært meget fornøyd med Trond Nystads opplegg. Foto: Scanpix

Northug jublet for Nystad-endring

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
LANGRENN

(VG Nett) Petter Northug (25) skal ha vært den av langrennsgutta som var mest fornøyd med at Trond Nystad (40) valgte å legge sesongoppkjøringen til Tour de Ski-løypene.

Northug fikk et svakt utgangspunkt på Tour de Ski i fjor og lå 20 sekunder bak sammenlagtvinner Dario Cologna etter de første etappene. Nå tar landslagsledelsen grep for å unngå at det samme skal skje i en sesong hvor etappekonkurransen regnes som høydepunktet.

Adresseavisen skrev forrige måned at Petter Northug skal ha ønsket seg en annen person enn Nystad som ny landslagssjef, men skikongen var hvert fall meget fornøyd da treneren lanserte endringene i sesongoppkjøringen.

Les også: Northug forberedt på juling i Vasaloppet

I motsetning til i fjor, der landslagsgutta samlet seg i Meråker, bygda hvor Northug bor, reiser de nå til Tour de Skis åpningsarena i Oberhof fra 31. juli til 8. august.

- Trond ønsket å ta hensyn til at Tour de Ski er hovedfokus denne sesongen. Selv om det blir mest trening på rulleski der nede, har man også flere andre fasiliteter, og mye av treningen vil foregå i de samme løypene som vi skal bruke i romjula, sier sportssjef Vidar Løfshus til VG.

- Rett fokus

Da Nystads foreslo Oberhof-turen den første uken i august for langrennsgutta, ble dette meget godt mottatt - spesielt av Petter Northug. 25-åringen, som deltok i et showrenn på Aker Brygge onsdag kveld, uttalte på Sognefjellet for to uker siden at Tour de Ski har førsteprioritet den kommende sesongen.

Les også: Her tar Northug salto ut i Oslofjorden for kreftsaken

- Petter og de andre gutta var enige om at dette var rett fokus inn mot Tour de Ski. Skal vi henge med der, må vi gjøre det godt i Oberhof. For å si som på engelsk: "Preperation is everything". Det er greit å være kjent i terrenget, sier Løfshus.

Sjekker hotellene

Sportssjefen sier han håper oppkjøringsendringene vil få direkte betydning for sluttresultatet i Tour de Ski - konkurransen Norge aldri har vunnet verken på dame- eller herresiden.

- Tidligere har vi ikke vært helt fornøyd med bofasilitetene der nede, og ved å reise ned til høsten kan vi se om finner bedre hoteller. Skal man være best, må alt ligge til rette, sier Løfshus.

Denne artikkelen handler om