VIL HA TIDENES FANGST: Tore Øvrebø pekte på freestyle-arenaen da han la frem medaljemålsettingen før OL. Norge har gode muligheter i idrettene som er nye på programmet. Foto: Trond Solberg, VG

VIL HA TIDENES FANGST: Tore Øvrebø pekte på freestyle-arenaen da han la frem medaljemålsettingen før OL. Norge har gode muligheter i idrettene som er nye på programmet. Foto: Trond Solberg, VG

Her vil toppidrettssjefen hente norske medaljer

SOGNSVANN (VG) Norge skal ta 26 medaljer i Sotsji-OL. Toppidrettssjef Tore Øvrebø (48) forventer at flere av dem kommer i de nye idrettene.

Øyvind Askeland
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Slopestyle og halfpipe (ski) er for første gang på OL-programmet når lekene inntar Sotsji i februar. Det betyr at Norge, som har både snowboardere og skikjørere i verdensklasse, plutselig får flere medaljesjanser.

- Vi har flest sjanser i de idrettene vi tradisjonelt har vært sterke i, men det er også klare formeninger om at vi kan ta flere medaljer i de nye idrettene, sier Øvrebø til VG.

7. februar er det åpningsseremoni i Russland. På en pressekonferanse onsdag la toppidrettssjefen frem hvor mange medaljer han forventer at de norske utøverne vinner.

Håper på X Games-gevinst

26 stykker er like mange som Norge tok på hjemmebane på Lillehammer i 1994, men da var det kun 61 medaljeøvelser. I Russland vil det være 98 muligheter til å ta en medalje, og i freestyle er sjansen for norsk suksess stor.

- X Games er en indikator på det. Norge tar veldig mange medaljer der, og når Sotsji er over håper jeg det viser igjen på statistikken i OL, sier han.

- Kan ikke kreve for mye

I 2012 tok norske utøvere fem medaljer i X Games. Under mesterskapet i januar sikret Tiril Sjåstad Christiansen, Torstein Horgmo og Ståle Sandbech to norske gull og en bronsemedalje. Samtlige er gull-håp i OL.

Likevel legger toppidrettssjefen et visst press på nordmennene når han håper på tidenes medaljefangst for Norge.

- Vi har en strategi om å være med å utvikle norsk toppidrett og da må målsettingen virke drivende på den. Vi kan ikke kreve for mye slik at vi kommer i en situasjon der vi ikke klarer å levere, sier Øvrebø.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder