KONFLIKTEN SNART LØST: Petter Northug vil i løpet av kort tid igjen være klarert for å representere Norge i verdenscupen i langrenn, ifølge landslagssjef Vidar Løfshus. Her er skikongen i TV 2s Senkveld tidligere i høst.

KONFLIKTEN SNART LØST: Petter Northug vil i løpet av kort tid igjen være klarert for å representere Norge i verdenscupen i langrenn, ifølge landslagssjef Vidar Løfshus. Her er skikongen i TV 2s Senkveld tidligere i høst. Foto: Frode Hansen , VG

Landslagssjefen: - Nær å bli enige med Northug

Føler seg sikker på at langrennskongen deltar i verdenscupen

ULLEVAAL (VG) Landslagssjef i langrenn, Vidar
Løfshus, er trygg på at krisen mellom Petter Northug (29) og Norges Skiforbund snart er løst.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

En måned før sesongåpningen på Beitostølen er Petter Northug ennå ikke inne i varmen hos Norges Skiforbund. NSF nekter Northug å promotere sin private sponsor gjennom skisesongen, og har i utgangspunktet utelukket ham, men nå sier Løfshus til VG at han tror langrennskongen i løpet av kort tid vil signere en avtale.

Les også: Tufte til Bjørgen: – Vil dere kalle ham Oddvar Brå Bjørgen?

Løsfhus: – Vi blir enige

På spørsmål om han tar det for gitt at Northug kommer til å gå verdenscup for Norge, svarer landslagssjefen:

KICKSTARTET SESONGEN: Onsdag formiddag inviterte Norges Skiforbund presse og sponsorer til kickoff før skisesongen. Landslagssjef Vidar Løfshus er sikker på at den vil inneholde Petter Northug. Foto: Vidar Ruud , NTB scanpix

– Ja, det gjør jeg. Det er jo det man forbereder seg på. Vi blir enige, vi, sier Løfshus til VG.

Petter Northug var naturlig nok ikke tilstede på Skiforbundets kickoff på Ullevaal onsdag, men konferansier Bård Tufte Johansen sveipet likevel innom den største stjernen fra scenen. Til stor latter fra salen.

– Alle de store stjernene er her. Det vil si – alle de som har lappen er samlet her, meldte komikeren, og siktet selvsagt til at Northug fortsatt ikke har fått tilbake den etter fjorårets fyllekjøring.

Men mannen som er ansvarlig for langrennslandslagene beroliger alle som frykter en verdenscupvinter uten VM-kongen fra Falun.

Les også: Northug blir programleder i egen TV-kanal

Manageren bekrefter god dialog

– Nå har ikke jeg noe med det å gjøre, men jeg føler at de er ganske nær å bli enige. Så det tror jeg blir bra.

– Hvilke av partene må fire mest på kravene?

– Det har jeg ingen formening om. Men jeg har en god følelse for hele saken. Det Petter har lyst til å gå, er jo tradisjonelt langrenn. Jeg tror vi ender opp der, svarer Løfshus.

Northugs manager Are Sørum Langås sier til VG at dialogen med Norges Skiforbund er god, men at han ikke ønsker å kommentere saken utover det.

Også Martin Johnsrud Sundby glimret med sitt fravær, uten at det lå noe dramatikk bak den uteblivelsen.

– Han har hatt noe sykdom i familien. Vi tar ingen sjanse på smittefaren på diaré og oppkast. Så da fikk han nekt av meg. Det var jeg som sa nei. Han er ikke syk selv, sier Vidar Løfshus.

Les også: Marit Bjørgen venter en gutt

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder