FOR TØFT: Mikko Kokslien sammen med makker Magnus Moan klarte ikke å ta igjen teten i den siste kombinertøvelsen i Val di Fiemme-VM. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Landslagstreneren: - Ikke bra nok

Kombinertgutta ble nummer fem i lagkonkurransen

VAL DI FIEMME/OSLO (VG Nett) Magnus Moan og Mikko Kokslien hadde ikke et umulig utgangspunkt før langrennsdelen, men klarte aldri komme seg helt opp i medaljekampen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Jeg synes synd på Moan i dag, kroppen er ikke på lag. Mikko fungerte greit, men er ikke helt der han var før han ble syk. I dag var det rett og slett ikke bra nok, sier landslagstrener Kristian Hammer.

Dermed endte det med sølvmedaljen fra lagkonkurransen i normalbakken for de norske kombinertutøverne i Val di Fiemme.

- Totalt sett er det langt under det vi hadde håpet på og drømt om før vi startet. Vi må bare hjem å kjempe videre. Jeg vet det bor veldig mye potensial i dette laget. Jeg føler meg veldig sikker på at vi skal komme sterkere tilbake, fortsatte han overfor VG Nett.

- Det har vært mye stang ut. Jeg har hoppet godt i dette mesterskapet, men formen er dessverre ikke der jeg skulle ønske den var, sa Moan til NRK.

IKKE I FORM: Magnus Moan mener kroppen ikke spiller på lag, og fikk en tung reise på dagens lagsprint. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Overfor VG Nett utdyper nordmannen:

- Det var et rent helvete i dag også. Jeg hadde treon på gull, og det må man ha. Men det er noe som ikke stemmer. Hodet vil, men kroppen svarer ikke. Det ble så tungt på slutten at jeg gruet meg til de to siste rundene. Det er noe som ikke er som det skal med kroppen min, sykdom får man ikke gjort noe med.

Startet bra

Magnus Moan og Mikko Kokslien startet som nummer fem, etter hopprennet tidligere i dag. Moan gikk ut 52 sekunder bak Tyskland, som gikk ut først, og 17 sekunder unna en pallplass.

VMs siste kombinertøvelse ble avgjort over 15 kilometer langrenn, hvorav hver utøver gikk fem runder á 1,5 kilometer.

Magnus Moan gikk først ut av de to norske, og tok inn sju sekunder på Tyskland på sin første etappe.

Halvannen kilometer senere hadde Mikko Kokslien tatt inn sju nye sekunder, mens Moan tok inn åtte sekunder på sin andre etappe. På dette tidspunktet luktet det medalje av de norske gutta.

Det forspranget holdt Kokslien, og dermed var Norge 30 sekunder bak før Moan gikk ut på sin tredje etappe. På dette tidspunktet var Tyskland, Frankrike, Japan og Østerrike samlet i tet.

Halvveis var forspranget til teten halvert.

Med sterke langrennsnasjoner i tet, ble det vanskelig for de to nordmennene å ta sekunder i forhold til medalje.

Fransk gull

Men på den nest siste etappen gikk både tyskeren og japaneren i bakken, og døren for en bronse åpnet seg igjen.

Den sjansen hadde ikke Moan og Kokslien krefter til å gripe til seg, og dermed ble det en femteplass for Norge.

På den samme etappen avgjorde Frankrike denne lagkonkurransen, da de rykket fra Østerrike. Dermed kunne Jason Lamy-Chappuis gå alene inn tredje VM-gull i Val di Fiemme.

Resultatliste kombinert, lagsprint:

1. Frankrike 35.37,9
2. Østerrike + 16,6 sekunder
3. Tyskland + 43,9
4. Japan + 44,5
5. Norge + 1.03 minutter
6. USA + 1.24 minutter
7. Italia + 1.53
8. Tsjekkia + 1.55
9. Slovenia + 2.00
10. Estland + 3.14

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder