JUBEL: Her jubler Øystein Pettersen etter å ha sikret seg andreplassen i lørdagens sprint i Düsseldorf. Foto: Andrea Gjestvang

Utsatte nakenstunt

...og tar på seg en stringtruse i morgen istedet

DÜSSELDORF (VG Nett) I morgen lover Øystein Pettersen å gå med stringtruse i Düsseldorf. Men han skulle gått naken i dag.

Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Dette var nemlig et veddemål han hadde inngått blant annet med sprintvinner Eldar Rønning og Tor Arne Hetland som ble nummer tre lørdag. Pettersen - som i miljøet bare kalles Pølsa - sa at dersom han kom på pallen skulle han gå naken fra smøreboden og ta med seg premiepengene til nærmeste butikk for å kjøpe seg klær der. Og Pettersen kom på pallen han. Den sterke unggutten kom på 2.plass og tok sin første pallplass for karrieren.

- Jeg sliter

- Jeg sliter, sa Pettersen som sank så dypt i stolen på pressekonferansen at han nesten forsvant under bordet.

Tor Arne Hetland ved siden av svarte kort, men tydelig, "ja" på spørsmål om han er feig om han ikke gjennomfører nakenstuntet. En munter Eldar Rønning mente at "den" ikke er så stor og at en hånd er nok til å skjule "den".

Pettersen ble sittende og man kunne enkelt se at han tenkte veldig mye. Litt irritert var han også på seg selv for at han snakker for mye. Etter blomsterseremonien i Düsseldorf sentrum lørdag kveld sa han at han utsetter stuntet til søndag, men da iført en stringtruse.

I kanonform

En time tidligere, på pressekonferansen, fortalte han om hvordan veddemålet kom i stand.

- Gutta sa at jeg var i god form, men jeg sa at jeg ville være fornøyd om jeg kom videre fra prologen, men nå sitter jeg her.

Men det kommende truseshowet er nok verd det. Pettersen virker å være i kanonform og imponerte stort på sprinten lørdag. Ut fra startboksen i kvartfinalen brakk han staven og det hele så ut til å være kjørt for hans del. Men Pettersen kastet staven vekk og tok opp jakten på konkurrentene med hjelpemiddel kun i den venstre hånda. Etter hvert fikk han en ny stav og tilslutt fikk han kastet foten først over målstreken.

- Jeg følte meg sterk og prøvde å ta igjen de som var foran. Det kostet mye, men jeg klarte det, sier han.

Hetland ikke overrasket

Tidligere OL- og VM-vinner i sprint, Tor Arne Hetland, har sett at Pettersen har hatt noe på gang.

- Jeg er ikke overrasket etter å ha sett hvor bra han var på rulleski i Sandnes. Og i skitunnelen i Torsby "dosa" han oss skikkelig, sier Hetland.

Men mot Eldar Rønning var Pettersen sjanseløs. Rønning hadde mange meter på konkurrentene ut på oppløpet, vant meget overbevisende og tok sin første seier på sprint fri teknikk. Tidligere har han vunnet klassisk sprint.

- Pinnestiv

- Jeg var pinnestiv på den siste runden. Jeg håpet de andre var litt stive også, men Eldar var bedre og vant fortjent.

Men noen feiring blir det ikke for Rønning lørdag kveld.

- Det var et sterkt norsk lag i dag. Det blir ingen feiring i kveld, bare litt jogging. Jeg håper å være på laget i morgen, sier Eldar Rønning, og sikter til lagsprinten hvor Norge stiller med to lag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder