Falla: Tre grunner til at jeg slår Nilsson i OL

Publisert: Oppdatert: 27.01.18 22:12
LANGRENN

SEEFELD (VG) Seieren røk på de siste meterne for Maiken Caspersen Falla (27), men her er tre grunner til at hun slår Stina Nilsson og tar OL-gull om drøye to uker.

Maiken Caspersen Falla er ikke i toppform, men gikk likevel inn til 3. plass i prøve-VM i Seefeld.

Uten Stina Nilsson på start kom sveitsiske Laurien van der Graaff og Sophie Caldwell (USA) på delt førsteplass. Men regjerende olympisk mester Falla er ikke bekymret.

– Jeg får håpe jeg finner tilbake til Lillehammer-formen, da skal jeg bli tøff, sier Falla, som vant der da Nilsson ble nummer fem.

Hun og Nilsson er favoritter på sprinten i OL. Falla har tre grunner til at hun kommer til å være bedre enn Nilsson på OL-sprinten i Sør-Korea.

* Jeg har mye rutine.

* Jeg har ingenting å tape. Jeg har tatt både OL- og VM-gull før. Jeg reiser dit med lave skuldre. Jeg kan det her. Da er det lettere å gjøre det igjen.

* Jeg er bedre i de bratteste bakkene.

Liten nedtur

Landslagstrener Roar Hjelmeset var godt fornøyd med Falla i Seefeld.

– Jeg synes Maiken gikk fort, vant prologen og dominerte mye av det som skjedde. Men de siste meterne var for dårlige, akkurat i dag. Men hun ble jo nummer tre, du får ikke meg til å si at hun gikk et dårlig renn i dag, sier landslagssjef Roar Hjelmeset til VG.

Stine Nilsson har reist til Japan på precamp foran OL. Falla skal hjem og lade opp i Norge.

Falla og Kathrine Rolsted Harsem var de norske alibiene i finalen.

Førstnevnte tok kommandoen fra start og gikk knallhardt ut, i det som var siste verdenscuprenn før OL-ilden tennes i Sør-Korea.

Men på de siste 50 meterne kom altså de to rivalene fra Sveits og USA fort.

– En liten nedtur for Maiken, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Opptur for Harsem

Harsem endte på en solid 4. plass etter å ha gått sitt beste skøyterenn i verdenscupen noen gang. Hun viser nok en gang form, og har virkelig meldt seg på til å bli en av de fire norske som får gå OL-sprinten i Pyeongchang.

Hjelmeset vil ikke avsløre hvem som er på sprintlaget i OL.

Tidlig exit for Weng

Tiril Udnes Weng røk ut i semifinalen, mens Silje Øyre Slind tok seg ikke videre fra kvartfinalen.

Verre gikk det for Heidi Weng som hadde en tung dag i Seefeld. OL-håpet klarte ikke å bli blant de 30 raskeste i prologen og røk dermed ut sammen med Mari Eide.