Therese Johaug om Skofteruds bortgang: - Jeg har mistet en av mine beste venninner

Therese Johaug sørger over tapet av venninne og tidligere landslagskollega Vibeke Skofterud.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter det tragiske dødsfallet på Sørlandet uttaler langrennsstjernen via Skiforbundet:
«Jeg har mistet en av mine beste venninner ❤ En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjærlighet og omsorg. Jeg tar med meg alle de fine stundene og opplevelsene både i og utenfor skiløypa og kommer til å savne henne ❤ Mine tanker går til familien og de som står igjen. Therese»

Johaug vant både OL- og VM-gull sammen med Vibeke Skofterud. De sto dessuten på pallen tre ganger sammen i verdenscupen. Og var på landslaget samme i totalt åtte år inntil Skofterud sa takk for seg i 2014.

les også

Politiet har funnet ut av når Skofterud krasjet

Venninnene fra tiden på landslaget er i sjokk etter den tragiske ulykken.

– Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste damen i verden, sa Marit Bjørgen i en pressemelding fra Skiforbundet søndag.

GODE MINNER: Therese Johaug opplevde mye sammen med Vibeke Skofterud. Her tar de selfie sammen med Kristin Størmer Steira (til venstre) og Ingvild Flugstad Østberg foran Tour de Ski i Oberhof for snart fem år siden. I bakgrunnen Marit Bjørgen. Foto: Mattis Sandblad

Skofterud støttet Johaug sterkt da hun havnet i leppekrem-saken for to år siden.

- Jeg får ikke uttrykt sterkt nok hvor lei meg jeg på Thereses vegne. Det er en kjempesvikt som aldri skulle skjedd. Og det er Therese som står igjen og må ta støyten. Jeg har ikke ord for hvor forferdelig jeg synes det er. Huff. Tragisk og krise, sa Vibeke Skofterud til VG den gang.

les også

Kjæresten meldte Vibeke Skofterud savnet: – Hun har det veldig tøft

Johaug befinner seg hjemme i Dalsbygda. Hun skal etter planen delta i rulleskirennet Lysebotn Opp i Rogaland torsdag.

PÅ TRENING: Therese Johaug følger med mens Marit Bjørgen hjelper Vibeke Skofterud med en treningsøvelse på Olympiatoppen i 2011. Foto: Bjørn S. Delebekk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder