Bolsjunov til Klæbo: - Det er ikke så lett å vinne hver gang

LILLEHAMMER/OSLO (VG) Aleksandr Bolsjunov (22) var overlegen i spurtduellen mot Hans Christer Holund (30), etter en utmattende tremil.

Johannes Høsflot Klæbo var overlegen i verdenscupstarten i Ruka, lørdag ble han nummer fire, nesten ett minutt bak russeren.

– Det er ikke så lett å vinne hver gang, sier Bulsjonov til VG og ler fornøyd.

Det var fem nordmenn blant de seks beste lørdag. Til slutt sto kampen mellom Holund og Bolsjunov.

– Jeg er glad jeg klarte å følge Hans Christer. Han er en sterk konkurrent, spesielt i friteknikk. Også hadde jeg litt ekstra krefter på slutten, sier Bolsjunov.

Tetgruppen i de tøffe løypene hadde blitt nedskalert til ni skiløpere da Holund sprengte tetgruppen med en voldsom tempoheving i starten av skøytedelen av tremilen med skibytte.

Det var bare russeren Bolsjunov og landslagskollega Emil Iversen, som såvidt klarte å holde følge da Holund satte inn høygiret. For alle andre måtte slippe og avstanden økte fort til løpere som Sergej Ustjugov og Johannes Høsflot Klæbo, som snart lå halvminuttet bak tettrioen.

– Jeg følte meg egentlig grei. Det var litt kjipt at det slik. Jeg håpet å være oppi der. Holund gikk til der vi drakk, sier Klæbo til VG.

Han håpet flere skulle være med å hente den ledelsen Holund fikk, men innså at det var laber interesse i gruppen bak.

Johannes Høsflot Klæbo står over søndagens stafett:

På sisterunden satte Holund inn det siste giret og da var det farvel for Iversen. Men Bolsjunov klarte å bite seg fast i ryggen til Holund. Og mot mål var Bolsjunov helt overlegen i spurten mot Holund.

– Jeg måtte gått fra i siste langbakken om jeg skulle tatt det. Men jeg var ganske kokt i siste bakken selv og følte det ikke gikk fremover. Han var et knepp bedre enn meg, sier Holund til VG.

Holund mente løpet var noe av det største han har gjort som skiløper. Emil Iversen ble nummer tre, men var langt mindre fornøyd.

– Jeg er litt misfornøyd. Jeg drømte om å vinne, men jeg er samtidig fornøyd med å skøyte så bra når det går så fort over 15 kilometer. Jeg ser positivt på det og har gjort det hele livet. Jeg hadde gravd meg ned i myra i Meråker om jeg ikke hadde gjort det, sier Iversen som la til:

– Det var godt å se Sjur og Klæbo, de ble slitne.

les også

Kalla fikk bank: Har aldri opplevd en mer suveren langrennsløper enn Johaug

Martin Johnsrud Sundby som har hatt en usedvanlig dårlig start på sesongen ble nummer fem. Han har tidligere sagt at han lurte på om det var virus som plaget ham og at alt skulle undersøkes. Nå avslører han ferske ryggproblemer.

– Etter en bekmørk start er dette definitivt et lyspunkt. Jeg har hatt en rygg som har kranglet og det er noe dritt å ha trøbbel med. Det er bare å gjøre riktige ting for å få kontroll på det, sier Sundby til VG.

Han sier at han har kjent seg bra i hele høst og det er noe som har dukket opp inn mot sesongen.

– Det er akuttproblematikk og det tar nok noen uker å få kontroll på det. Men det er gjort mye på seks dager, sier Sundby som antyder at han ikke går stafetten i morgen på grunn av ryggen:

Klæbo ble nummer fire og Sjur Røthe nummer seks, med andre ord var det fem nordmenn på rekke og rad etter den russiske seiersherren. En av løperne som fikk det mot slutten var Sergej Ustjugov som var med i teten lenge. I mål var han 45 sekunder bak gruppen med Klæbo og Sundby.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder