Flugstad Østberg etter sin første individuelle VM-medalje: - Mange har tvilt på meg

SEEFELD (VG) Ingvild Flugstad Østberg (28) jublet høyt for sin første individuelle VM-medalje og slo tilbake mot «tvilerne».

– Jeg har stolt veldig på min plan og gjort mine prioriteringer i sesongen og inn mot VM. Jeg har vært trygg på det, selv om jeg vet at folk har vært skeptiske. Det ligger mye bak, sier Flugstad Østberg til VG.

Hun gikk fra Natalja Neprjajeva i den siste bakken og sikret sølvet bak overlegne Therese Johaug på 15 kilometer med skibytte.

Slik var løpet:

les også

Suverene Johaug vant sitt første VM-gull etter comebacket

28-åringen fra Gjøvik har 16 seirer i verdenscupen og 59 pallplasser. Men dette var hennes første medalje individuelt i VM. Det måtte åtte forsøk til.

Flere har tidligere vært skeptisk til at Flugstad Østberg har gått det meste i verdenscupen og stilt opp i Tour de Ski vært år - som hun vant denne vinteren - før mesterskap.

– Det var helt fantastisk. Det føles som gull for meg i dag. Jeg tror det nesten ikke. Det er en drømmedag for meg, Therese, laget og oss alle. Det er nesten litt uvirkelig, sier Flugstad Østberg til VG.

Her får Johaug gullklemmen av mamma:

Gjøvik-jenta følte hun ble hardt etter OL i fjor.

I Sør-Korea ble hun nummer fire på tremila, syv på 10 kilometer og 17 på sprinten. Fra før har Flugstad Østberg et OL-sølv individuelt på sprint. Hun har også mesterskapsgull på stafett og lagsprint.

– Det er ekstra gøy å ha med meg Ingvild på pallen. Vi har trent så mye sammen vi to. Det betyr mye, sa vinneren Therese Johaug til NRK.

les også

Johaugs knock-out like overlegen som skihistorien til sammen

Mens Flugstad Østberg var i perlehumør, sukket Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter fjerdeplassen. Hun ga ikke uttrykk for misnøye med skiene, men hevdet det var «andre utstyrsproblemer».

– Jeg er litt tom for ord. Jeg er skuffet. Jeg gjør rett og slett ikke noe godt løp, sier Uhrenholdt Jacobsen til VG.

Se intervjuet med henne her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder