Gulljentene tok med seg kjærestene på ekstra høydeopphold

Johaug og Østberg stortrives i Italia - men nå er det Kvitfjell som gjelder

KVITFJELL (VG) De tre siste somrene har Therese Johaug (27) og Ingvild Flugstad Østberg (24) vært på ekstra høydeopphold. I år fikk kjærestene være med.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg har det gøy på tur. I sommer bestemte de seg for å kombinere det beste av det beste: Ferie, kjærestene Nils Jakob Hoff (30) og Christoffer Rukke (27), trening og ekstremt flott natur i de italienske alpene i Seiser Alm og Livigno.

Les også: Hoff om Johaug: Hun er en nydelig jente. Jeg føler meg heldig.

- Vi har gjort dette de siste årene, tatt et ekstra høydeopphold i juli. Det var tredje året nå. Jeg syns det er godt å komme seg bort litt på sommeren. Vi fikk lagt ned bra trening samtidig som at vi hadde litt ferie, sier Johaug. og legger til:

- Det er litt annerledes med to på tur kontra et helt lag. Man får mer den feriefølelsen, og i år hadde vi med kjærestene våre. Da ble det litt annen type tur også.

Og at Johaug er i form er det liten tvil om, langrennsdronningen fra VM i Falun (tre gull) var mer enn et oppløp foran de andre da langrennsdamene kjørte elghufsintervaller i Kvitfjell i går.

- Når dere er på tur med kjærestene, hvem trener hvem?

- Vi trente hver for oss, det vi skulle trene. Men det er mye vi kan trene sammen, som styrke og springing. De går ikke på rulleski, svarer Johaug.

Les også: Johaug: - Norsk langrenn trenger Petter Northug.

Samling i Kvitfjell

Hun er kjæreste med roeren Nils Jakob Hoff, mens Ingvild Flugstad Østberg er samboer med skøyteløperen Christoffer Rukke.

- Men bare det å være på samme plass er veldig bra, sier Johaug til VG med et fornøyd smil.

VM-DRONNINGA: Therese Johaug var i en egen klasse under elghufsintervallene under landslagssamlingen i Kvitfjell tirsdag. Bak i bildet kommer resten av gjengen etter. Foto: Vidar Ruud , NTB scanpix

De trives på tur. Og godt er det, for det blir mye reising på langrennsløperne i løpet av et år. Nå er de på landslagssamling i Kvitfjell. Snart venter den årlige høydesamlingen i Val Senales.

- Det er flere tanker bak det ekstra høydeoppholdet. Vi får trent veldig godt. Vi har begge troen på høydetrening. Når vi er der er alt tilrettelagt. Hadde jeg vært hjemme hadde jeg ikke klart å trene så mye og bra som der. Vi var der i 11-12 dager, sier Flugstad Østberg.

For tre år siden tok hun med seg skøyteløperen til Oslo og ble nabo med Johaug og Bjørgen.

Slår kjæresten i motbakkeintervall

OL-DELTAGER: Christoffer Rukke er samboeren til Ingvild Flugstad Østberg. Han satser på skøyter. Her fra OL i Vancouver i 2010. Foto: Lise Åserud , NTB scanpix

24-åringen fra Gjøvik har kommet hjem med OL-gull og VM-gull i lagsprint de siste årene. Hun er spent på sesongen selv om det ikke er noe mesterskap nå.VG viser bilde fra høydesamlingen fra Italia fra Flugstad Østbergs Instagram-konto med hennes tillatelse.

- Vi er sammen med idrettsutøvere begge to, de har sitt eget opplegg. Min type kom rett fra samling da vi var i Italia i sommer, så han måtte kjøre sitt eget opplegg. Det er hyggelig å gjøre ting sammen, sier Flugstad Østberg.

- Hva jeg knuser ham i?

- Jo lenger det blir, jo bedre for meg. Når vi løper lange turer eller motbakkeintervaller så slår jeg ham. Men han er sterk og rask og spenstig. Det er viktig å slå disse guttene også, svarer Flugstad Østberg og ler.

Det er bare drøye seks uker til nasjonal åpning på Beitostølen, mens det er to måneder til verdenscupstarten i Kuusamo.

PS! Nils Jakob Hoff har VM-gull i roing dobbeltsculler sammen med Kjetil Borch fra 2013. I år mislyktes de i VM, og ble sist i semifinalen. Christoffer Rukke har 14 NM-medaljer på skøyter enkeltdistanse, tre av dem gull (500 meter).

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder