SNAKKET MED SUNDBY: Ingvild Flugstad Østberg, nummer to fra venstre, forteller at hun ringte Martin Johnsrud Sundby etter dopingdommen. Her med Petter Northug og Therese Johaug på medietreff i Canada i februar. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Østberg avslører alvorlig samtale med Sundby etter dopingdommen

Østberg: – Kjedelig og uheldig

Johaug overlegen i Lysebotn opp

LYSEBOTN/OSLO (VG) Ingvild Flugstad Østberg (25) tok kontakt med Martin Johnsrud Sundby (31) etter dopingdommen fordi hun hadde lyst til å prate med ham.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han var tålmodig. Det var en dag mange ville snakke med ham. Han var rørt av saken. Alle skjønner at det er en vanskelig sak, sier Østberg etter å ha endt som nummer ni – over fem minutter bak vinner Therese Johaug – i rulleskirennet Lysebotn opp under Blinkfestivalen.

Les også: Eks-langrennsløper var frisk – fikk astmamedisin

– Samtalen var preget av alvor

Østberg ringte Sundby etter at hun fikk nyheten om at han var utestengt for brudd på dopingreglementet. Men først fordypet hun seg i saken for å forstå alt.

– Jeg satte meg ordentlig inn i saken og leste alle papirene. Det er selvfølgelig kjedelig og uheldig, sier Østberg, som ikke ønsker å fortelle så mange detaljer av sin samtale med Sundby.

– Vi satt ikke og gråt i hver vår ende, men samtalen var preget av alvor. Detaljene vil jeg ha for meg selv, sier 25-åringen fra Gjøvik.

Les mer: Northug fikk «sjokk» av Sundby-dommen

– Frykter du for norsk langrenns omdømme?

– Vi vet hva vi står for. Jeg har ikke gjort meg opp noen skikkelig mening om det, men dette er en sak vi må ta lærdom av, sier Østberg.

Hun var sjanseløs på rulleski i Lysebotn opp, der Therese Johaug var totalt overlegen.

Weng med Johaug-spøk

Storfavoritt Johaug var nesten to minutter raskere enn andreplass Heidi Weng i det 7,5 kilometer lange rulleskirennet oppover den heftige fjellsiden i Rogaland.

– Det var en brutal hardøkt for kropp og hode, sier Johaug, som hadde ladet opp i høydene i Italia.

– Jeg har konsentrert meg med å jobbe mye med det tekniske i sommer og gå taktomslag over bakketopper, sier 28-åringen, som har vunnet begge gangene hun har gått Lysebotn opp.

Lest denne? Slik reagerer Johaug på Sundby-dommen

Saken fortsetter under bildet!

SUVEREN: Therese Johaug vant Lysebotn opp under Blinkfestivalen. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Andreplass Weng har for lengst innsett at Johaug er overlegen.

– Johaug er i en klasse for seg. Hun tåler melkesyren mye bedre enn oss andre, sånn er det bare. Jeg fikk melkesyre og ble stiv av en innlagt spurt nede i dalen, og måtte bare finne min egen rytme, sier Heidi Weng.

– Hvis det skal fortsette sånn til vinteren, så får Johaug stille litt bak eller gå litt saktere, spøker hun i kjent stil.

Nicole Fessel fra Tyskland endte på tredjeplass.

I fjor kunne ikke Johaug stille til start i Blinkfestivalen etter at hun brakk hånden, men siden den gang har hun vært i storslag: Takket være 17 verdenscupseirer forrige sesong sikret hun mest premiepenger av alle norske i verdenscupen.

I sommer har hun blant annet trent med rivalen Jessica Diggins.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder