OBSKØN GEST: Petter Northug gjorde denne bevegelsen da en kvinnelig fotograf kjørte forbi. Foto: Skjerdump TV 2

TV 2-ekspert mener obskøn Northug-gest var rettet mot ham

Skiforbundet beklager Petter Northugs oppførsel under et rulleskirenn i Telemark søndag. TV 2-ekspert Petter S. Skinstad hevder at gesten var rettet mot ham selv og ikke den kvinnelige fotografen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var rettighetshaver TV 2 som først omtalte saken og la ut video av hendelsen på sine nettsider.

Hendelsen skjedde på Kanalrennet søndag. Trønderen ble passert av en motorsykkel med en kvinnelig fotograf, da han laget et V-tegn med fingrene med tungen i midten.

Northug lå på halen av feltet da hendelsen skjedde.

TV 2-ekspert Petter S. Skinstad hevder på Twitter at gesten ikke var rettet mot den kvinnelige fotografen, men at sleivsparket var ment til ham selv.

Medieansvarlig i Skiforbundet, Gro Eide, sier til VG at hun ikke har fått sett hendelsen, men viser til det hun har sagt til TV 2.

– Jeg har ikke sett det, men vi i Skiforbundet er opptatt av god oppførsel og vanlig folkeskikk. Jeg beklager hvis det har skjedd. Vi skal selvfølgelig oppføre oss ordentlig. Sånn skal det ikke være, sier hun til TV 2.

TV 2 har ikke fått kontakt med Northug personlig, men langrennsstjernens manager, Are Sørum Langås, sier følgende til kanalen.

– Jeg har ikke sett det, men om Skiforbundet har beklaget, er det ikke en sak, sier langrennsløperens manager Are Sørum Langås til TV 2.

Sondre Turvoll Fossli som vant spurten i rulleskirennet, foran Eirik Brandsdal og Emil Iversen. Northug var hektet av før avgjørelsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder