Trippelt norsk i Ski Tour-åpningen: Johaug med skremmeskudd

ØSTERSUND (VG) Therese Johaug (31) smadret konkurrentene fullstendig under Ski Tour-åpningen. Hun har kjent hele uken at kalasformen har vært på vei.

I åpningen av Ski Tour kunne Therese Johaug nok en gang juble for seier. I en 10 kilometer lang intervallstart tok 31-åringen kommandoen fra start og fikk en drømmestart på historiens første Ski Tour.

– Jeg har kjent på trening at jeg føler meg i form. Jeg har sluppet opp betraktelig på treningen den siste uken, så jeg kjenner jeg har mer overskudd. Det er veldig bra, sier Johaug til VG.

Johaug mener hun gikk et av sine aller beste skøyteskirenn lørdag.

– Jeg er utrolig godt fornøyd med skøytingen min i dag. Det er moro å se at man fortsatt kan utvikle seg, forteller Johaug til VG.

les også

Karlsson uenig med Johaug: – Jeg vil ikke sette en mental grense

Frida Karlsson åpnet sterkt, og ville virkelig vise seg frem på hjemmebane, men sprakk underveis i den ti kilometers lange løypa. Hun kom hele ett minutt og femti sekunder bak Johaug, som gikk et av sine beste løp noensinne:

– Det var veldig tungt i dag. Skal jeg være ærlig så føltes det som om jeg ikke skulle komme i mål, forteller Frida Karlsson til NRK etter løpet.

Heidi Weng fikk den nest beste tiden i Østersund og kom i mål 45,6 sekunder bak suverene Johaug. Ingvild Flugstad Østberg gikk inn på plassen bak Weng.

– De kommer til å jage sammen

Svenske Ebba Andersson kjempet til slutt om å ta tiden til Østberg, men kom i mål seks sekunder bak. Dermed ble det en litt sur fjerdeplass på Andersson på hjemmebane. Søndag er det jaktstart.

– De kommer nok til å jage sammen så godt de kan for å hente flest mulig sekunder. Jeg vet selv hvilken jobb jeg må gjøre, sier Johaug og fortsetter:

– Jeg har gjort det før og jeg vet jeg kan klare det. Jeg går ikke inn i morgendagen og psyker meg selv ned, jeg går inn med friskt mot. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å holde luken.

Østberg havnet nesten minuttet bak Johaug, men mente det var litt trøst i dette:

Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på en sjetteplass, kun syv tideler bak Haga.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder