SKAL BLI MER STABILHeidi Weng under pressetreffet i Val Senales i går. Foto: Cornelius Poppe , NTB scanpix

Weng til kamp mot de dårlige dagene

– Johaug er den det gjelder å slå

For Heidi Weng har det vært mye opp og ned. Hun har vært en «berg og dalbaneløper». Derfor har hun lagt mye arbeid i å bli mer stabil.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Ja, jeg håper på å kunne stabilisere meg helt på topp i år, for det ha vært litt for mye opp og ned for min del. Jeg var riktignok litt mer stabil i fjor, selv om VM ikke var helt topp. Det er ikke mulig å gå ett eneste dårlig renn om man skal kjempe om verdenscupen sammenlagt. Det vet jeg, men jeg vet ikke om det er mulig å få til, sier hun til NTB etter en ny tøff treningsøkt på isbreen i Val Senales.

Husker du da Weng vant gull? Glemte hva Kongen sa

– Derfor er målsettingen i år å være enda nærmere teten, å ta enda et steg. Håpet er at Johaug ikke skal være to minutter foran oss andre, men at vi er nærmere og kan kjempe med henne på mer like vilkår, legger hun til.

Løperen fra Ytre Enebakk har trent mer i år. Hun har vært tøffere med seg selv, og hun har vært bevisst på at øktene skal inneholde enda mer kvalitet. Hun er blitt flinkere på å bite tennene sammen og gi enda mer når hun blir sliten.

LES OGSÅ: Måtte sjekke om hun var i slekt med kjæresten

– Johaug er den det gjelder å slå

– Målet mitt er først og fremst Tour de Ski, for i fjor gikk det veldig bra der, og jeg håper å fortsette den fine trenden i år. Det gjelder det å være i toppslag hver eneste dag, forklarer 24-åringen.

Hun forteller at hun ikke gjorde noe ekstra før Touren i fjor, og derfor har hun heller ingen planer om å legge inn noe ekstra i år. Det kommer til å bli trening som vanlig. Å samle overskudd ved ekstra hvile blir i alle fall ikke aktuelt.

Weng sier også at hun håper å kunne vise tenner fra sesongstart. Det gjelder å markere seg med en gang, i den norske sesongåpningen på Beitostølen og deretter i verdenscupåpningen i Ruka.

– Skal jeg hamle opp med Johaug, så må jeg være på topp og skjerpet fra start. Johaug er den det gjelder å slå, selv om andre også kan komme opp, innrømmer Weng.

Vil savne tullet med Marit

– Jeg merker jo at Marit ikke er med. Hun er en mester, og har hjulpet meg til å bli trygg på meg selv. Jeg har tullet mye med henne før start, og det har hjulpet meg mye. Jo, jeg kommer til å savne henne, forteller Weng til NTB. Hun forteller at den tryggheten og roen Bjørgen bidro med i den norske troppen ikke lett kan bli erstattet.

– Hvem blir de sterkeste konkurrentene dine i år, slik du ser det?

– De norske med Therese Johaug i spissen i tillegg til Charlotte Kalla og Stina Nilsson blir nok de tøffeste å hanskes med i år, mener hun.

For 24-åringen har det meste gått som planlagt gjennom sommeren og høsten. Hun slet med en liten håndskade tidligere i sommer, men den er hun kvitt for lengst. Nå fungerer alt som det skal.

– Er du forberedt på ekstra press i og med at Marit Bjørgen ikke er med i år?

– Nei, jeg tror ikke jeg kommer til å merke noe ekstra press på grunn av det. Andre får nok føle det mer enn meg, spesielt Therese Johaug. Når det er sagt så gleder jeg meg til å komme i gang, selv om jeg også mener det er godt at det er noen dager igjen. De dagene trenger jeg til å forberede meg enda litt til, sier Heidi Weng til NTB.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder