NESTEN: Maiken Caspersen Falla tok annenplassen i sprintrennet i Toblach. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Falla tapte spurtdrama på målstreken

Maiken Caspersen Falla (26) hadde ledelsen inn på oppløpet – men tapte verdenscupsprinten i Toblach på målstreken – for russiske Natalja Matvejeva.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

OL-vinneren fra Sotsji vant prologen og vant sine heat i kvartfinale og semifinalen. Men hun hadde ikke nok å svare med da den tidligere dopingdømte Matvejeva kom i større fart bakfra. Hun vant et sprintrenn for første gang på ti år.

NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland synes Caspersen Falla så stresset ut, og mener hun må få orden på finishen. Det er 40 dager til sprintøvelsen i Lahti. Også den i fristil – akkurat som i Toblach.

Les også: Caspersen Falla: – Målet er ikke å bli rik og berømt

Falla leder sprintcupen etter fire annenplasser og en seier i vinter – og hun var storfavoritt. I finalen gjorde hun nesten alt riktig. Men hadde altså ikke nok sprut helt til slutt.

Hun viste styrke gjennom hele konkurransen. Hun vant sitt heat i kvartfinalen. Det samme gjorde hun i semifinalen. Men ikke uten dramatikk. Hun havnet bak i feltet, og gikk så vidt klar av den spektakulære krasjen til den amerikanske duoen Kikkan Randall og Sophie Caldwell.

Lest denne?: Stina Nilssons Northug-taktikk

Tiril Udnes Weng – firmenning av Tour de Ski-vinner Heidi Weng – leverte en sterk prolog, og var kun 3.35 sekunder bak Caspersen Falla. Men kvartfinalen ble ingen lykke i hennes første verdenscuprenn i utlandet. Hun hektet et stykke etter start – roterte 180 grader – og måtte jobbe beinhardt for å få kontakt. Likevel kjempet hun seg inn til en femteplass. Men sjanseløs på semifinale.

Sjekk denne: Falla: – Hadde ikke gått langrenn uten astmamedisin

Seks norske jenter stilte i prologen. Alle gikk videre. Caspersen Falla, Udnes Weng, Marte Kristoffersen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Mari Eide, og Anne Kjersti Kalvå (samboer til Didrik Tønseth). Men bare Caspersen Falla og Uhrenholdt Jacobsen kom seg til semifinalen. Sistnevnte røk ut i semifinalen med fjerdeplass i sitt heat.

PS! Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen stilte ikke i Toblach. Bjørgen som sto over Tour de Ski skal etter planen stille på start i svenske Ulricehamn (10 km fristil) neste lørdag. Heller ikke den svenske stjernen Stina Nilsson – som har vunnet to sprintrenn i vinter – gikk i Italia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder