STRIPPET ETTER PALLPLASS: Her løper Øystein Pettersen naken på oppløpet i Düsseldorf. Foto: Andrea Gjestvang

- Håper ingen ble støtt av det

Pølsa løp naken på oppløpet etter ultimatum fra Hetland

DÜSSELDORF (VG Nett) Etter først å ha kapret en ny pallplassering, holdt Øystein «Pølsa» Pettersen ord og løp naken langs hele oppløpet i Düsseldorf.

Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Billedspesial:Pølsas nakenstunt

- Jeg fikk et ultimatum om at enten er jeg med eller så er jeg ikke med. Nå håper jeg bare at ingen ble støtt av det som skjedde, men det skal aldri skje igjen, sier Pølsa til VG Nett.

Sprinteren kom på 2. plass i lørdagens individuelle sprintrenn, og hadde på forhånd lovet at han skulle gå naken til nærmeste butikk og kjøpe seg klær om han kom på pallen.

Den nakne shoppingturen ble det ikke noe av, men søndag tok «Pølsa» Pettersen igjen med renter.

Beskyttet penis mot snø

Etter nok en andreplass, denne gangen sammen med Eldar Rønning i lagsprint, tok han av seg klærne og løp naken langs hele oppløpet i den tyske byen - den delen av løypa der flest mennesker følger med.

- Jeg vet ikke om det var verd det, men jeg ville fått veldig mye pes fra gutta om jeg ikke hadde gjort det. Tor Arne (Hetland) er sjefen her, og når han sier jeg må gjøre det så må jeg det. Jeg ser opp til Tor Arne, innrømmer Pettersen.

Flere fotografer forsøkte å henge seg på, men Pettersen er ikke bare rask med ski på beina. Det regelrett spant under de bare føttene hans så snøkornene fløy i alle retninger. Med begge hendene sørget han for de edle delene ikke ble truffet av snø.

- Jeg tror aldri jeg har løpt så fort noen gang. Men det var i det minste bra at det var her i Düsseldorf og ikke i tjue minus i Kuusamo for eksempel, sier han.

- Han er en gærning

Petter Northug forsikrer at de andre løperne ikke visste om at Pettersen skulle gjennomføre stuntet foran menneskehavet. Selv tullet han med Pettersen etter målgang, og dro ned buksene på Pettersen.

- Han hadde lovet at han skulle gjør det og kunne ikke droppe det. Han er en gærning, og skulle noen gjøre dette så måtte det være ham, sier Petter Northug.

- Det var tøft å løpe naken der, sa Marit Bjørgen som VG Nett snakket med akkurat da Pettersen kom løpende forbi i nettoen. Bjørgen vant lagsprinten sammen med Ella Gjømle.

På spørsmål om hva som var dagens høydepunkt, var Pettersen veldig klar på at det var løpet - og da mener han ikke det siste i nettoen foran tusenvis av tilskuere.

Han gikk nok en gang en solid sprint, og ble litt overrasket over seg selv.

- Det var gøy å gå så fort på et føre som var så løst. Jeg pleier å slite med teknikken på sånt føre, men trener Ulf Morten (Aune) stresset at jeg skulle tenke teknikk, sier Pettersen.

- Har du trua på en VM-plass på sprintlaget etter denne helgen?

- Det er mange om plassene der, og jeg skal ikke skrike høyest om å få komme til VM. Men det er moro å vise at jeg kan henge med, og det ville vært gøy å komme dit, sier han.

Han følte seg sterk søndag og hadde planer om at Eldar Rønning skulle få et forsprang til Peter Larsson foran siste etappe.

- Planen var å dra fra på slutten, men Björn Lind ble for tøff, sier Pettersen.

Lind sendte ut Larsson like før Pettersen sendte ut Rønning, og svensken holdt helt inn.

Petter Northug og Tor Arne Hetland kom på 4.plass etter at Hetland noe uvanlig ble tatt igjen på oppløpet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder