Det norske laget mener Charlotte (26) er favoritt

TREMILSKANDIDATER: Charlotte Kalla på sølvplass etter OLs 10 kilometer for en uke siden. På lørdagens tremil kjemper svensken trolig mot Justyna Kowalczyk (i midten) og Therese Johaug igjen - pluss Marit Bjørgen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Svenskene skjermer Kalla før tremilen

SOTSJI (VG) Mens Marit Bjørgen (33) har ladet opp med å vinne gull på sprintstafetten, har svenskeesset Charlotte Kalla (26) isolert seg fra landslaget, bodd utenfor OL-byen og trent alternativt.

  • Nils Mangelrød
  • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over seks år gammel

Lørdag er Kalla i favorittsjiktet til å vinne kvinnenes siste øvelse i Sotsji: 30 kilometer fri, Kallas sterkeste stilart. Sammen med Marit Bjørgen, Therese Johaug og Justyna Kowalczyk virker Kalla å være gullkandidat.

På et hotell uten OL-byen har Kalla ladet opp for å finne energi etter all ståheien, skriver Aftonbladet.

VG Direkte: Følg dagens OL-øvelser her!

- Hun har fått slappe av og kjørt alternativ trening, ingen skigåing, opplyser kvinnelandslagssjef Rikard Grip til avisen.

Kalla sto for OLs langrennsprestasjon på kvinnestafetten da hun på egenhånd gikk inn over 25 sekunder på Finland og Tyskland, for deretter å knuse dem på oppløpet - og skli inn til Sveriges første gull. Tidligere hadde hun tatt to sølv - bak Marit Bjørgen på 15 km med skibytte og bak Justyna Kowalczyk på 10 kilometer.

Flyttet stjernen

Men med stafettgullet eksploderte interessen rundt Sveriges langrennsdronning. Og da tok ledelsen grep og tok henne til et hemmelig sted.

- Vi lot Anja (Pärson, tidligere alpinstjerne) gjøre det samme under OL i Vancouver. Da hadde vi hus, nå har vi hotellrom. Charlott har vært her lenge og nå får hun et miljøskifte, sier presseansvarlig Björn Folin i Sveriges olympiske komité (SOK).

Torsdag møtte det norske landslaget mediene før lørdagens avsluttende OL-øvelse. Der ble Kalla nevnt som gullfavoritt av de fleste.

- Hun gikk veldig bra på duathlon, hun viste form på 10-kilometeren og stafetten der hun gikk fantastisk bra. Hun er i form uten tvil. Selv om hun ikke har noen resultater å vise til på lengre distanser så er hun sterk, mener landslagstrener Egil Kristiansen.

Sveriges trener Rikard Grip sier Kalla blir bedre og bedre etter å ha blitt tappet for energi etter tre medaljer på OLs første uke.

- Har samlet energi

- Det kommer til å bli bra frem til helgen. Charlotte kommer til å være klar for å kjempe om medaljer, sier Grip.

- Hva har hun gjort?

- Hun har samlet energi og vært ute og rørt litt på seg. Jogget, sier Rikard Grip til Aftonbladet.

I dag slutter hun seg til resten av landslaget, men vil kun kjøre lett skitrening.

Norges dobbelte OL gullvinner i Sotsji, Marit Bjørgen (33), forstår hvorfor svenskene har tatt grepet rundt Kalla.

- Hun har sikkert fått noen dager for seg selv nå og fått hvilt hodet. Jeg skjønner situasjonen hennes. Det er sikkert mye oppstyr for henne. Hun har vært nede i Sotsji by flere kvelder og det tærer på hodet. Men hvis hun nå har fått noen dager nede og fått koblet så tror jeg hun er sugen på å gå fort igjen på tremilen, sier Marit Bjørgen.

Mer om

  1. OL
  2. Langrenn

Flere artikler

  1. Vil tvinge Kalla til å gå teamsprinten

  2. Bjørgen gråt med lagvenninnene etter OL-gullet

  3. Kowalczyk til VG: – Bjørgen er to klasser bedre enn alle andre

  4. Svenske medier refser Weng: – Ødela Kallas gullsjanse

  5. Kalla til legesjekk etter fiaskostart

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder