I OSLO: Petter Northug fotografert under innspillingen av Senkveld i Nydalen torsdag kveld.

I OSLO: Petter Northug fotografert under innspillingen av Senkveld i Nydalen torsdag kveld. Foto: Frode Hansen , VG

Ingen løsning i hemmelig Northug-møte

Skipresidenten: - Det var bare et infomøte

Petter Northug (29) har vært i møte med ledelsen i Skiforbundet i dag, men partene kom ikke til noen løsning for kommende sesong.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter Skipresident Erik Røste overfor VG i kveld.

«Det var et positivt møte der partene hadde en grundig gjennomgang av situasjonen. I møtet ble det ikke konkludert med hva som skjer videre, men partene vil de neste dagene vurdere om det er grunnlag for videre samtaler», skriver Skiforbundet i en pressemelding.

Skiforbundet skriver også at Northug stilte til møtet med manager Are Sørum Langås og en advokat, mens skipresident Røste, generalsekretær Stein Opsal og leder i langrennskomiteen Torbjørn Skogstad møtte for Skiforbundet.

Møttes på Gardermoen

TV2.no skriver at partene møttes på Park Inn hotell ved Oslo Lufthavn i dag.

– Vi har hatt et møte med Petter og hans team. Vi var enige om på forhånd at det var et informasjonsmøte, det har vi hatt. Så vil vi komme tilbake med ytterligere informasjon, sa skipresident Erik Røste til TV 2 etter møtet.

Northug har vært i hovedstaden de siste dagene, i går var han gjest under innspillingen av Senkveld.

Vil gå verdenscup

Petter Northug har de siste ukene vært klinkende klar i en ting: Langrennskongen vil gå verdenscup og Tour de Ski kommende sesong. Han har gjentatt dette ønsket en rekke ganger, senest torsdag kveld.

– Jeg trener for å gå fort, og for å gå verdenscup, Jeg håper vi snart får en løsning, for jeg er klar for å gå renn, sa Northug under innspillingen av Senkveld på TV 2 torsdag.

GOD STEMNING: Petter Northug møtte kong Harald på kongetribunen på Røros i januar i år, etter at han vant NM-gull på 30 km fellesstart med skibytte og kongepokalen. Skipresident Erik Røste (t.v.) var også hjertelig tilstede. Foto: Terje Bendiksby , NTB scanpix

Så langt har manager Are Sørum Langås hatt ansvaret for samtalene med Skiforbundet alene, men da Northug fikk beskjed om at han ikke får gå verdenscup, så varslet han at han vil delta i samtalene selv.

Føler seg lurt

14. september meldte Skiforbundet at Northug ikke får gå verdenscup kommende sesong, fordi han ikke hadde undertegnet landslagsavtalen innen fristen. Northug har svart med at han føler seg lurt av Skiforbundet, han ønsker en representasjonsavtale på linje med den andre skiløpere som står utenfor landslaget får når de skal gå skirenn for Norge.

MØTTE NORTHUG: Skipresident Erik Røste (t.v.), leder i skistyret Torbjørn Skogstad og generalsekretær i Skiforbundet Stein Opsal har vært i samtaler med Petter Northug fredag. Her er ski-trioen fotografert på Gardermoen i juni. Foto: Terje Pedersen , NTB scanpix

Les også: Statsminister Solberg håper Northug får seg kjæreste som kan sette ham litt på plass.

Egen TV-kanal

Northug har flere jern i ilden for tiden. Torsdag meldte langrennskongen at han lanserer sin egen TV-kanal på nett. Han drømmer om å intervjue ungpikeidolet Justin Bieber.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder