OL-helt Krüger åpnet for lagsprint – blir sendt hjem uansett

PYEONGCHANG (VG) Simen Hegstad Krüger (24) åpnet opp for å gå lagsprinten dersom landslagsledelsen ønsket det. Men det avfeier sprintlandslagstrener Arild Monsen at kommer til å skje.

Artikkelen er over to år gammel

Monsen er mannen som tar ut sprintstafett-laget. Der er allerede Johannes Høsflot Klæbo selvskreven som ankermann, men hvem som blir makkeren har vært et stort spørsmålstegn.

– Simen er ferdig

Monsen møtte VG og flere medier under den såkalte «kake-festen» for landslagene etter medaljeseremonien søndag kveld i Sør-Korea (13.30-tiden norsk tid). Hans budskap rundt hvorvidt Krüger er aktuell er klokkeklart:

– Simen reiser hjem, sier Monsen, og svarer følgende når VG påpeker at Lyn-løperen allerede har stilt seg til disposisjon dersom ledelsen hadde trengt ham.

– Simen er ferdig med OL. Han reiser hjem, sier sprintlandslagets sjef kontant.

– Han får ikke til å gå det når han reiser hjem nå. Han er fornøyd og har satt strek, sier Monsen videre.

les også

Sundby hyllet Krüger etter superetappen: – Så glad for at vi har Simen

Stilte seg til disposisjon

Simen Hegstad Krüger var egentlig ikke aktuell for noen lagsprint i OL før lekene begynte. Men OL har gått eventyrlig for 24-åringen. Han står med gull på tremila, sølv på 15 kilometer intervallstart og vartet opp med en helt avgjørende prestasjon på den tredje etappen da Norge sikret stafett-gull søndag.

I og med at sprintstafett er ansett like mye som en kapasitetsøvelse som en sprintøvelse, i tillegg til at den går i fristil, startet spekulasjonene om ikke Krüger også kunne gå den øvelsen på onsdag.

Hovedpersonen selv var ikke fremmed for tanken.

– Tenk om du kan ta et gull til. Du kan vel ikke dra nå, om Klæbo eller trenerne ber deg bli?

– Jeg tror at hvis jeg får beskjed om at jeg er ønsket på en etappe der, så skal jeg vurdere å bli igjen. Men det jeg har hørt enn så lenge er at jeg ikke er tiltenkt en plass der, og da lever jeg veldig greit med å dra hjem i morgen, svarte Krüger.

Etter mye frem og tilbake, setter altså Monsen er sluttstrek for forvirringen. Krüger blir å finne på flyet som letter fra Sør-Korea med retning Norge på mandag.

Les også: Dramaet bak stafett-uttaket: Tønseth tapte testløp - fikk gå etappe likevel

Sundby får trolig sjansen

Nå seiler i hvert fall Martin Johnsrud Sundby opp som den soleklare favoritten til å få gå første etappe. Finn-Hågen Krogh og Emil Iversen er to andre kandidater som før OL var aktuelle.

– Jeg vet ikke hvordan uttaket blir, for vi har mange kort å spille på. Det eneste jeg har sagt, er at jeg har lyst til å gå den lagsprinten. Jeg tror jeg kan gjøre en god jobb der. Men det er det også andre som kan gjøre, sier Sundby.

Noe av grunnen til at Krüger droppes, forsøkte landslagstrener Tor-Arne Hetland å forklare søndag. Han mener OL-helten mangler erfaring.

– Jeg sier ikke at vi ikke vurderer ham. Men det står litt på erfaring, og det å ha gått lagsprint tidligere. Så det er kanskje litt av grunnen. Men Arild (Monsen) skal ta ut laget, sa Hetland til VG etter stafetten.

Landslagstreneren mente Krüger var et naturlig valg nå.

– Jeg skjønner at det hadde vært et naturlig valg å tenke Simen. Men akkurat nå så får sikkert Arild enda flere grå hår om du spør ham om der, sa Hetland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder