STUNT: Her dytter Petter Northug NRK-programleder Ida Nysæter Rasch ut i bassenget. Foto: NRK

Trusekledd Northug dyttet NRK-reporteren i vannet

VAL DI FIEMME/OSLO (VG Nett) I NRKs VM-kveld viste showmannen Petter Northug (27) seg fra sin mest lekne side da han dyttet programleder Ida Nysæter Rasch ut i bassenget - ikledd en liten truse.

Etter å ha intervjuet stafettheltene, oppfordret programleder Ida Nysæter Rasch guttene til å konkurrere også i stuping.

Petter Northug hadde nemlig lovet at hvis det ble gull, skulle han stupe i bassenget på NRK-hotellet på direkten - kun iført en liten truse. Som sagt, så gjort.

Langrennsheltene stilte sporty opp, og kledde raskt av seg til boksershorts. Northug skilte seg ut også der, da han viste frem en litt mindre variant, som fikk Rasch til å utbryte:

- Du stiller i tanga, Petter!

Les også: Spurtkongen: * Mentalt sterk * Iskald * Flere gir

Etter at Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning og Sjur Røhte i tur og orden hadde hoppet uti, var det bare Northug igjen.

- Jeg skal satse på en forlengs salto, sa han før han grep mikrofonen og dyttet programlederen i vannet.

- Da tror jeg det er smart at vi setter over til Oslo, for nå starter feiringen i Val di Fiemme, sier Northug, og tar en forlengs salto ut i vannet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SHOW: Her er Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Sjur Røhte og Petter Northug i bassenget sammen med NRKs Ida Nysæter Rasch. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Ifølge NRKs vaktsjef i Val di Fiemme, Janne Frederiksen, hadde Northug avtalt stuntet med henne på forhånd - mens NRKs reporter Ida Nysæther Rasch var mer uvitende:

- Ida visste ikke om det, men hun hadde kanskje en mistanke om at noe kunne skje. Jeg snakket med Petter om at han fikk lov til å gjøre det, sier Fredriksen til VG Nett.

Hun forteller til VG Nett at det siden første VM-sending har vært snakk om at langrennsguttene skulle i bassenget.

- Det har vært en pågående spøk, men i siste sending avtalte Petter med Ida at de skulle bade hvis det ble gull i stafetten. Hun visste ikke at også hun skulle havne til bassenget, men hun er sporty så det var ingen sure miner.

Les også: - Må finne et talent i de svenske skogene

Fredriksen understreker at Nysæter Rasch nok hadde en mistanke om at noe kunne skje:

- Hun var vel litt skeptisk, men etterpå sa hun at «når du stiller deg på bassengkanten med Petter Northug kan du forvente det meste», sier Fredriksen og ler.

PS: Det er ikke første gang Northug og Rasch havner i «klinsj»: Etter sølvet på sprinten havnet de to i fruktkrig på slutten av intervjuet.

Se video her ( ekstern lenke )

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder